Μετά από πολλά χρόνια αδράνειας, μια παλιά αυτοκινητοβιομηχανία, η Minerva, έρχεται ξανά στο προσκήνιο με ένα υβριδικό plug-in supercar, που θα πιάνει τα 400 χλμ./ώρα!

Η εταιρεία Minerva, άγνωστη στους περισσότερους, ήταν μια αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία ιδρύθηκε από το Sylvain De Jong το 1897. Ο εν λόγω κύριος είχε παλιότερα μια μικρή επιχείρηση με μοτοσικλέτες και ποδήλατα. Ανοίγοντας τη συγκεκριμένη εταιρεία, κατασκεύασε περί τα 50.000 επιβατικά οχήματα στις αρχές του 20ού αιώνα και μέχρι το 1956. Τα πρώτα αυτά μοντέλα είχαν ονόματα, όπως Type C,D και E.

Έκτοτε, βέβαια έχουν μεσολαβήσει πάρα πολλά χρόνια κι όλα αυτά έχουν ξεχαστεί. Ο νέος όμως ιδιοκτήτης θέλησε να «αναβιώσει από τις στάχτες της» αυτή τη μάρκα, όπως δήλωσε και γι\’ αυτό ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται το πρώτο όχημα, το οποίο είναι ένα φουτουριστικό supercar με το όνομα J.M.Brabazon, προς τιμή ενός οδηγού αγώνων με αυτό το όνομα.

Το εν λόγω υπεραυτοκίνητο είναι ένα plug-in υβριδικό κατασκευασμένο από monocoque σασί με εκτεταμένη χρήση ανθρακονήματος σε όλο το αμάξωμα.

\"\"

Τώρα, ο κεντρομήχανος κινητήρας βενζίνης είναι ένας διπλά υπερτροφοδοτούμενος V12, που συνδυάζεται με ένα 6τάχυτο σειριακό κιβώτιο, δανεισμένο από τη F1. Παράλληλα τον υποβοηθούν δύο ηλεκτρικά μοτέρ, τα οποία είναι τοποθετημένα στους μπροστινούς τροχούς και εξασφαλίζουν έτσι μοναδικές επιδόσεις.

Ακριβή νούμερα δεν έχουν ανακοινωθεί, όμως κατά την εκτίμηση των ιθυνόντων η τελική θα αγγίζει τα 400 χλμ./ώρα. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο κινητήρας θα έχει πέντε επιλογές κίνησης (Economy, Normal, Sport, Race και Safe Mode), ανάλογα με τις «ορέξεις» του υποψήφιου αγοραστή.

Τέλος, δεν έχουν ανακοινωθεί πότε θα ξεκινήσουν οι πωλήσεις, ούτε βέβαια οι τιμές του, γι αυτό στο προσεχές διάστημα αναμένουμε την επίσημη παρουσίασή του και τις διευκρινιστικές λεπτομέρειες.

\"\"


autotriti.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook