Διακρίσεις σε πανελλαδικό επίπεδο σημείωσαν οι νεαροί αθλητές του Ομίλου Αντισφαίρισης Χανίων.
Πιο αναλυτικά:
Πολύ επιτυχημένη για μία ακόμη φορά η παρουσία των Χανιωτών αθλητών στα Πανελλαδικά πρωταθλήματα Ε2 και στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα 2013. Τα Χανιωτάκια επέστρεψαν σε κάθε περίπτωση με κύπελλα στις αποσκευές τους τόσο από το 3ο Πανελλαδικό πρωτάθλημα του Ηρακλείου όσο και από το Πανελλήνιο πρωτάθλημα που διεξάχθηκε στο Μαραθώνα. 
Πιο συγκεκριμένα στο Ε2 του Ηρακλείου την 1η θέση κατέλαβε στα διπλά τα ζευγάρι των Μιουμπή Μύριαμ και Κουκλάκη Ευγενία και ακόμα ο Ναούμ Σπύρος και η Κοκκινάκη Ευγενία με συμπαίκτες από άλλους ομίλους. Και οι 4 αθλητές του Ο.Α.Χ. έπαιξαν σε όλα τα παιχνίδια πολύ αποτελεσματικά και κατέκτησαν επάξια την πρωτιά. Την 2η θέση κατέλαβαν στα μονά η Μαθιουδάκη Γιολένα και η Μπαλάσκα Βασιλική παίζοντας εκτός των άλλων καταπληκτικά στους ημιτελικούς. 2η θέση πήραν επίσης η Ναούμ Μαρία με την Κοκκινάκη Ευαγγελία στο διπλό χάνοντας στον τελικό στις λεπτομέρειες ενώ τόσο η Μαρία όσο και αδερφός της Ναούμ Σπύρος κατέκτησαν μετά από πολύ καλά παιχνίδια την 3η θέση στο μονό. 3η θέση και για τον Αρετάκη στο διπλό με συμπαίκτη από άλλο όμιλο με επίσης τον αθλητή του Ο.Α.Χ. να αποδίδει πολύ καλά. Συνολικά σε αυτό το τουρνουά συμμετείχαν 23 παιδιά από τον Ο.Α.Χ. πετυχαίνοντας εισόδους στην 8άδα όπως η Μιουμπή Μύριαμ και η Κουκλάκη Ευγενία και ακόμα οι αδερφές Κοκκινάκη και ο Αρετάκης. Ακόμη συμμετείχαν ο Ματσαμάκης Αντώνης, ο Τζανάκης Κυριάκος, η Βογιατζόγλου Μαριάννα, ο Τσιβουράκης Αντώνης, η Κουκλάκη Ελένη και η Ξηρογιάννη Ματίνα φτάνοντας στους 16, η Κουριδάκη Αθηνά, ο Κωνστανταράκης Αντώνης και Ανδρέας, ο Κονταράκης Ανδρέας, ο Καραχάλιος Άγγελος και ακόμη η Σταμούλου Άννα – Μαρία. 
Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ο Ο.Α.Χ. συμμετείχε ίσως με την πολυπληθέστερη αποστολή από όλους τους συλλόγους της χώρας. Με 24 συμμετοχές και πολύ καλές εμφανίσεις παιδιά του πρωταγωνίστησαν σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες. Από τα 24 παιδιά που συμμετείχαν 18! αγωνίστηκαν στο κυρίως ταμπλό του τουρνουά και μόλις 6 δεν κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο.
Η μεγαλύτερη επιτυχία στα μονά ήρθε από τον μικρότερο σε ηλικιακή κατηγορία τον Διγενάκη Αλέξανδρο που συμμετείχε στα 10άρια. Ο αθλητής του Ο.Α.Χ. κατέκτησε την 3η θέση σημειώνοντας 8 νίκες (3 στα προκριματικά και 5 στο ταμπλό) αποδεικνύοντας σε ένα ακόμα πρωτάθλημα ότι οι νίκες του δεν είναι τυχαίες. Σε αυτή την κατηγορία αγωνίστηκαν στο ταμπλό αφού έκαναν 3 νίκες στα προκριματικά και ο Ζερβός Γιώργος και ο Βολτυράκης Βασίλης οι οποίοι όμως ήταν άτυχοι και δεν προχώρησαν ενώ θα μπορούσαν καθώς και οι δύο στον 1ο γύρο ήταν άρρωστοι με τον Βολτυράκη μάλιστα να μην αγωνίζεται καν. 
Στις πιο μεγάλες κατηγορίες οι αθλητές και οι αθλήτριες του Ο.Α.Χ. κατάφεραν να πάρουν 4 κύπελλα με την Μαρία και τον Σπύρο Ναούμ στην κατηγορία των 14άρων. Η Μαρία ξεχώρισε και με την επίδοση της και στο μονό και στο διπλό, καθώς στο μονό μπήκε στις 8 καλύτερες πετυχαίνοντας 3 νίκες μία εκ των οποίων στους 32 επί της Ασημάκη μετά από αγώνα 4 ωρών! Η αθλήτρια του Ο.Α.Χ. ήταν σε πολύ καλή κατάσταση και αυτό φάνηκε και στα διπλά όπου τόσο σε αυτό των κοριτσιών με συμπαίκτρια την Πότση όσο και στο μεικτό με τον αδερφό της Σπύρο Ναούμ κατέκτησαν την 3η θέση μπαίνοντας για μία ακόμα φορά στα κύπελλα. Ο Σπύρος από τη μεριά του απέδωσε πολύ καλά και στο μονό καταφέρνοντας 2 καλές νίκες και έφτασε στους 16. Η μεγάλη επιτυχία ήρθε όμως στο διπλό που εκτός από το μεικτό κατέλαβε την 3η θέση και στο διπλό των αγοριών με τον Πιτσινή πετυχαίνοντας δύσκολές αλλά και καλές νίκες επί πολύ δυνατών αντιπάλων. 
Την 4η θέση κατέκτησαν οι αδερφές Κοκκινάκη, Ευαγγελία και Ευγενία, αν και μικρές στην κατηγορία πραγματοποιώντας καλές εμφανίσεις φτάνοντας κοντά στα κύπελλα. Στα μονά τους έφτασαν ως τον 2ο γύρο όπου αν και έπαιξαν αρκετά καλά ηττήθηκαν με την Ευαγγελία να χάνει στο 3ο σετ μετά από αγώνα 4 ώρες και 20 λεπτά! 
Την 4η θέση κατέλαβε επίσης στα διπλά η 12άρα αθλήτρια του Ο.Α.Χ. Μπαλάσκα Βασιλική με συμπαίκτρια την Βασιλειάδη πετυχαίνοντας 3 νίκες με καλά σκορ ως τον ημιτελικό και τον μικρό τελικό που ηττήθηκαν. Στα μονά 12αριών η Μπαλάσκα Βασιλική και Μιουμπή Μύριαμ πέτυχαν 2 νίκες στο ταμπλό και μπήκαν στις 16 αλλά εκεί αν και οι δύο έπαιξαν εξαιρετικά δεν κατάφεραν να προκριθούν. 
Στον γύρο των 32 έφτασαν επίσης η Διγαλάκη Κορίνα έχοντας πετύχει 4 νίκες! 3 στα προκριματικά και 1 στο ταμπλό πραγματοποιώντας εξαιρετικό τουρνουά, ο Ματσαμάκης Αντώνης που πέτυχε 3 πολύ καλές νίκες στα προκριματικά όντας μικρός στην κατηγορία των 12, ο Τσιβουράκης Αντώνης που ήταν σε καλή κατάσταση αλλά έπεσε πάνω στο Νο 1, ο Αρετάκης Γιάννης που αποκλείστηκε δύσκολα αλλά πήγε και στην 8άδα του διπλού και του μεικτού, ο Τζανάκης Κυριάκος πετυχαίνοντας μια εύκολη νίκη στον 1ο γύρο. Στον 1ο γύρο του ταμπλό αποκλείστηκαν η Μαθιουδάκη Γιολένα από την νικήτρια του τουρνουά, η Ξηρογιάννη Ματίνα.
Τέλος αποκλείστηκαν στα προκριματικά οι Βογιατζόγλου Μαριάννα, Κρασουδάκης Γιάννης, Κονταράκης Ανδρέας, Κωνστανταράκης Ανδρέας και Αντώνης οι οποίοι σαν ζευγάρι πέτυχαν 2 νίκες στα διπλά και ο Καραχάλιος Άγγελος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook