Τις εργασίες που ασφαλτόστρωσης του νέου δρόμου που οδηγεί στον αρχαιολογικό χώρο της Τυλίσου, επιθεώρησε ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους Θανάση Κύρκο και Άρη Σαλούστρο.

Ο δρόμος μήκους 250 μ. και πλάτους 8 μ., διανοίχτηκε με την συνεργασία των ιδιοκτητών της περιοχής, οι οποίοι και παραχώρησαν τμήματα των ιδιοκτησιών τους προκειμένου να γίνουν οι διανοίξεις. Βρίσκεται στην είσοδο του οικισμού από την πλευρά του Γαζίου και μπορεί να εξυπηρετήσει με άνεση κάθε όχημα, τουριστικά λεωφορεία, κλπ, οδηγώντας τα κατευθείαν το χώρο στάθμευσης των αρχαιοτήτων, ενώ η κατασκευή του χρηματοδοτήθηκε από πόρους του δήμου Μαλεβιζίου.

Πρόκειται για την ολοκλήρωση μια σημαντικής παρέμβασης της δημοτικής αρχής, αφού πλέον λύνεται το πρόβλημα προσέγγισης του σπουδαίου αρχαιολογικού χώρου για τους επισκέπτες του, ενώ τον συνδέει και την Πινακοθήκη της Τυλίσου που κατασκευάζεται, δημιουργώντας μια άνετη περιήγηση σε χώρους τέχνης και πολιτισμού. 

Σε συνδυασμό μάλιστα με τη διαμόρφωση της πλατείας του οικισμού, τις επί μέρους διανοίξεις που έχουν πραγματοποιηθεί, αλλά και τις σημαντικές εργασίες στον αρχαιολογικό χώρο, η Τύλισος γίνεται ακόμα πιο ελκυστική προς τους επισκέπτες της.

Ο δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης, φανερά ικανοποιημένος από την ολοκλήρωση των εργασιών, σε δηλώσεις του τόνισε: «Μετά από μεγάλη προσπάθεια, ολοκληρώνεται μια ακόμα παρέμβασή μας στην Τύλισο. Με τον νέο δρόμο, οι Έλληνες και ξένοι επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου θα μπορούν με άνεση να προσεγγίζουν στο σημείο και να θαυμάζουν τα σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα. 

Με χαροποιεί ιδιαίτερα η ολοκλήρωση κάθε σημαντικού έργου ανάπτυξης και υποδομών στο Μαλεβίζι, ειδικά όταν συμβάλει στην ανάδειξη των πολιτιστικών μας θησαυρών. Θα ήθελα να ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά, όλους τους ιδιοκτήτες γης που παραχώρησαν τμήματα των περιουσιών τους για τη δημιουργία αυτού του δρόμου και να τους συγχαρώ για το υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης που τους διακατέχει. 

Αυτή η συνειδητοποιημένη συμπεριφορά των δημοτών μας, μας βοηθάει να εφαρμόζουμε το πρόγραμμα μας χωρίς καθυστερήσεις και αποτελεί έναν από τους βασικούς παράγοντες που μας κάνουν να ατενίζουμε το μέλλον του τόπου μας με αισιοδοξία».