Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Χανίων σε ανακοίνωσή της  καταδικάζει την πρόταση της κυβέρνησης που κατατέθηκε για ψήφιση στη Βουλή στο πλαίσιο του τελευταίου πολυνομοσχεδίου και περιλαμβάνει την κατάργηση 52 ειδικοτήτων εκπαιδευτικών καθώς και την απόλυση των Σχολικών Φυλάκων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Η απόλυση περίπου 2.500 καθηγητών πανελλαδικά (από τους οποίους οι 50 υπηρετούν στα Χανιά), παρά την αντίθετη πρόσφατα διακηρυγμένη πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας, υποβαθμίζει σημαντικά την τεχνολογική επαγγελματική εκπαίδευση.

Τα προβλήματα που συνακόλουθα δημιουργούνται για τις οικογένειες και ιδιαίτερα για τα παιδιά μας είναι πραγματικά αξεπέραστα. Χιλιάδες μαθητές δε θα μπορούν πια να σπουδάσουν το αντικείμενο που επιθυμούν, αν και ήδη έχουν φτάσει στο παραπέντε (μαθητές της γ’ λυκείου), και δεν είναι επιτρεπτό η εκπαίδευσή τους να παρέχεται πλέον μόνο από ιδιωτικά κέντρα σπουδών (όπου αυτά υπάρχουν), αφού και η φοίτηση σε τέτοια έχει γίνει σχεδόν αδύνατη εξαιτίας της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.

Επιπλέον η απόλυση των, λίγων έστω, Φυλάκων που εργάζονταν στα χανιώτικα σχολεία, σε συνδυασμό με την κατάργηση της Υπηρεσίας της Δημοτικής Αστυνομίας που με περιπολίες συχνά ενίσχυε το έργο τους, δημιουργεί συνθήκες μεγάλης ανασφάλειας λόγω της συνεχώς αυξανόμενης παραβατικής συμπεριφοράς πολλών εξωσχολικών.

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Χανίων συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα των απολυόμενων και καλεί όλους τους γονείς σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις τους.

 Δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να επιτρέψουμε την υποβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης με όποιον τρόπο και αν επιχειρηθεί αυτή (απολύσεις εκπαιδευτικών, αύξηση μαθητών ανά τμήμα, συγχωνεύσεις τμημάτων, καταργήσεις σχολείων, μείωση της χρηματοδότησης για τις λειτουργικές ή άλλες ανάγκες των σχολείων κ.ά.). Η πολιτική των μνημονίων και η δημοσιονομική λογική δεν μπορούν να έχουν θέση στο σχολείο!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook