Στην Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θα «περάσει» μέχρι τον Οκτώβριο μεγάλο μέρος του ΣΔΟΕ.

Απόφαση του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα προβλέπει την κατανομή των θέσεων Ελεγκτών Βεβαίωσης και Αναγκαστικής Είσπραξης των Εσόδων του Κράτους, μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και της Ειδικής Γραμματείας του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος για την στελέχωση των οργανικών τους μονάδων.

Σύμφωνα με την απόφαση του κ. Στουρνάρα στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων αντιστοιχούν 3.731 υπάλληλοι και στο ΣΔΟΕ 360 υπάλληλοι. Πρέπει να σημειωθεί πως μέχρι προσφάτως στο ΣΔΟΕ υπηρετούσαν περίπου 700 άτομα, δηλαδή η δύναμη του Σώματος μειώνεται κατά 50%.

Το νέο Μνημόνιο αναφέρει πως το εν λόγω προσωπικό του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος θα μεταφερθεί έως τον Οκτώβριο στην Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Σημειώνεται πως πλέον η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων αναλαμβάνει τον έλεγχο όλων των φορολογικών και τελωνειακών υποθέσεων του ΣΔΟΕ. Στις αρμοδιότητες της συγκεκριμένης υπηρεσίας θα είναι, μεταξύ άλλων, οι καθημερινοί προληπτικοί έλεγχοι στις επιχειρήσεις και στην αγορά για την απόδοση του ΦΠΑ, στην έκδοση αποδείξεων, οι έλεγχοι για πλαστά και εικονικά τιμολόγια και η αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου.

Στον Ειδικό Γραμματέας του ΣΔΟΕ κ. Στ. Στασινόπουλο ο οποίος θα εξακολουθήσει να υπάγεται στον υφυπουργό Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνη, θα παραμείνει η αρμοδιότητα για υποθέσεις που αφορούν στο οικονομικό έγκλημα, στη διαφθορά, στη διακίνηση και στο «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος, στο άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, στον έλεγχο των καταθετών του εξωτερικού, οι offshore εταιρείες και μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής.

Σημειώνεται πως το νέο Μνημόνιο αναφέρει πως μέχρι το τέλος Ιουλίου θα ολοκληρωθεί η πρόσληψη 186 εξωτερικών ελεγκτών, αλλά και η πιστοποίηση 2.000 εσωτερικών ελεγκτών του υπουργείου Οικονομικών, ενώ μέχρι τον Οκτώβριο θα πρέπει να καθορισθεί η νέα οργανωτική δομή της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook