Ο Ντομινίκ Στρος-Καν εντάχθηκε στο διοικητικό συμβούλιο μιας τράπεζας η οποία ανήκει στην μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία της Ρωσίας, Rosneft, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ίδια η τράπεζα, περίπου δύο χρόνια αφού ο πρώην γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είχε αναγκαστεί να παραιτηθεί από το αξίωμα αυτό.

Ο 64χρονος Γάλλος διορίστηκε ένα από 11 μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ρωσικής Περιφερειακής Τράπεζας Ανάπτυξης, θυγατρικής της κρατικής αυτής πετρελαϊκής εταιρείας, όπως δήλωσε μια εκπρόσωπος του πιστωτικού αυτού ιδρύματος.

Ο Στρος-Καν είχε παραιτηθεί από τη θέση του γενικού διευθυντή του ΔΝΤ το 2011, μετά το σάλο που ξέσπασε όταν μια καμαριέρα ενός ξενοδοχείου της Νέας Υόρκης είχε καταγγείλει ότι την βίασε. Ο ίδιος διέψευσε την κατηγορία, η οποία αργότερα τέθηκε στο αρχείο, ενώ επέλυσε με εξωδικαστικό συμβιβασμό την αγωγή που είχε καταθέσει η ενάγουσα καταβάλλοντας ένα ποσό το ύψος του οποίου δεν αποκαλύφθηκε.

Η υπόθεση όμως είχε εκμηδενίσει τις φιλοδοξίες του να διεκδικήσει το χρίσμα των Σοσιαλιστών ενόψει των προεδρικών εκλογών της περασμένης χρονιάς στη Γαλλία, που τελικά κέρδισε ο Φρανσουά Ολάντ.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook