Με βασικό αίτημα να μην ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο, το οποίο εισάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει για την Τρίτη 24ωρη γενική απεργία, καλώντας τους εργαζόμενους σε απεργιακή συγκέντρωση στις 11 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Για τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα γίνει προσυγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη. Μια ώρα νωρίτερα (10:30 π.μ.) θα γίνει η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια

Τα δημόσια νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, καθώς στην απεργία συμμετέχουν γιατροί και εργαζόμενοι σε αυτά, όπως επίσης και οι μονάδες πρόνοιας και ΕΚΑΒ.

Οι δήμοι είναι κλειστοί μέχρι και την Τετάρτη, ενώ ήδη παρατηρούνται προβλήματα με τα σκουπίδια.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας και την Τετάρτη στις 7 μ.μ. στην Πλατεία Συντάγματος -ημέρα κατά την οποία θα τεθεί σε ψηφοφορία το πολυνομοσχέδιο, το οποίο οι δύο ομοσπονδίες χαρακτηρίζουν «ταφόπλακα για το σύνολο των εργαζομένων της χώρας».

Η ΑΔΕΔΥ πραγματοποίησε στο Σύνταγμα συλλαλητήριο ενάντια στη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις στο Δημόσιο και το βράδυ της Δευτέρας, οπότε το πολυνομοσχέδιο ψηφίστηκε στην Επιτροπή Οικονομικών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook