Υλικά

• 2 πορτοκάλια, ακέρωτα
• 200 γρ.. ζάχαρη κρυσταλλική
• 3 αυγά
• 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
• 3 κ.σ. λικέρ πορτοκάλι
• 100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
• 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
• 300 γρ. αμύγδαλα, ψιλοκομμένα σαν πούδρα (στο μπλέντερ)
• βούτυρο και αλεύρι για τη φόρμα
Για το σιρόπι
• 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
• 300 γρ. νερό
• φλούδες από πορτοκάλι, ακέρωτο

Εκτέλεση

Πλένουμε τα πορτοκάλια, τα κόβουμε σε κομμάτια και τα πολτοποιούμε στο multi με τη φλούδα τους. Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το γιαούρτι. Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας το λικέρ, το σιμιγδάλι και το μπέικιν πάουντερ. Ρίχνουμε και τα αμύγδαλα και ενσωματώνουμε τα πολτοποιημένα πορτοκάλια. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε μια φόρμα του κέικ, την αλευρώνουμε και ρίχνουμε το μείγμα.

Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 1 ώρα. Οσο ψήνεται το γλυκό ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, τη ζάχαρη και τις φλούδες στο νερό, χωρίς να ανακατέψουμε. Μόλις κοχλάσει το νερό, το αφήνουμε να βράσει 8 λεπτά και κατεβάζουμε

το σιρόπι από τη φωτιά.Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και περιχύνουμε το γλυκό όσο είναι ακόμη ζεστό.