Επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη απέστειλε η ΟΕΒΕΝΗ με θέμα τις οφειλές επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων. Στην επιστολή της Ομοσπονδίας αναφέρεται:

\”Κύριε Πρόεδρε

Είναι γνωστό ότι οι συνάδελφοι Επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι, αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, στενάζουν υπό το βάρος κάθε λογής φόρων σε μια χρονική συγκυρία κατά την οποία το εισόδημα τους έχει συρρικνωθεί δραματικά.

Είναι δε, ξεκάθαρη η θέση δανειστών και Ελληνικού κράτους οι οποίοι επί της ουσίας λένε: «πληρώστε τα όλα και πληρώστε τα τώρα, διαφορετικά… κατασχέσεις και φυλακή.»

Εμείς ως επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι του νομού Ηρακλείου οι οποίοι ζούμε καθημερινά πλέον με την αγωνία της επαγγελματικής αλλά και ανθρώπινης ύπαρξης μας αναρωτιόμαστε αν, όλοι όσοι, εδώ και 4 περίπου χρόνια, μας βάζουν, επί της ουσίας, το μαχαίρι στο λαιμό, έχουν υπάρξει επαγγελματίες και αν ναι, αν έχουν νιώσει την καθημερινή αγωνία να ανταπεξέλθουν σε υποχρεώσεις όπως πληρωμή μισθών, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, φόρο εισοδήματος, ΕΕΤΗΔΕ και λοιπών έκτακτων και μη φόρων.

Κυρίως αναρωτιόμαστε αν έχουν νιώσει την αγωνία της επιβίωσης και αν έχει χρειαστεί να κοιτάξουν στα μάτια τα παιδιά τους και να τους εξηγήσουν γιατί δεν …, όλα αυτά τα «γιατί δεν» που καλείται μεγάλος αριθμός συνανθρώπων μας να εξηγήσει στα δικά του παιδιά.

Έχουν νιώσει τη γη να χάνεται κάτω από τα πόδια τους;

Ας αφήσουν λοιπόν τις απειλές.

Ας μην ξεχνούν ότι καμία υποχρέωση δεν προηγείται αυτής της επιβίωσης των παιδιών μας και βεβαίως ημών των ιδίων.

Ας μην ξεχνούν ότι οι ίδιοι δεν έχουν καθόλου περισσότερο δικαίωμα στην αξιοπρέπεια απ\’ όσο έχει ο απλός λαός, ο οποίος παλεύει με νύχια και δόντια να επιβιώσει.

Έχει χρειαστεί ποτέ κάποιος από όσους λαμβάνουν τις σωτήριες (;) για το Έθνος αποφάσεις να διαβιώσει με 300 έως 600 ευρώ; Μάλλον όχι . Ψυχραιμία λοιπόν και κυρίως όχι απειλές.

Διαφορετικά θα αναγκαστούμε κι εμείς να πάρουμε, όχι δύσκολες, αλλά εύκολες, σε ότι μας αφορά, αποφάσεις, οι οποίες δε θα είναι τίποτα άλλο από το ότι προέχουν η επιβίωση, η ανθρωπιά και η αξιοπρέπεια μας έναντι των όποιων υποχρεώσεων μας προς το κράτος. \”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook