Χωρίς εκπλήξεις -παρά την ένταση που επικράτησε μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης- αναμένεται σήμερα η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου από την Ολομέλεια της Βουλής.

Αν και το κλίμα είναι βαρύ στις κοινοβουλευτικές ομάδες των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης εκτιμάται ότι, έστω και δυσανασχετώντας, οι βουλευτές θα ψηφίσουν τα 108 άρθρα του πολυνομοσχεδίου.

Η ένταση που επικράτησε και οι σκληρές δηλώσεις των βουλευτών της αντιπολίτευσης λειτούργησε μάλλον συσπειρωτικά.

Η κυβέρνηση, πάντως, εκφράζει ανησυχία ότι η σκληρή αντιπαράθεση των πολιτικών κομμάτων ενδέχεται να προκαλέσει πόλωση στην κοινωνία.

Μέχρι χθες στη ΝΔ ελέγετο ότι υπήρχαν ελάχιστες πιθανότητες να μην ψηφίσουν το σύνολο των άρθρων τρεις βουλευτές. Το νομοσχέδιο -σε κάθε περίπτωση- θα ψηφιστεί, ωστόσο, η δικομματική συγκυβέρνηση δεν θέλει για κανένα λόγο να βγει τραυματισμένη από την διαδικασία.

Η συζήτηση, όμως, στις επιτροπές αλλά και στην Ολομέλεια έδωσε την αφορμή να βγουν στην επιφάνεια κρυφές εντάσεις που υπάρχουν στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ και να ακουστεί, τόσο δημοσίως όσο και πολύ περισσότερο στους διαδρόμους, έντονη κριτική στην ηγεσία.

Είναι δε η πρώτη φορά που ένα ετερόκλητο μείγμα βουλευτών όλων των τάσεων εκφράζουν δυσαρέσκεια και εμφανίζουν ανησυχία για το κοντινό μέλλον.«Δεν είναι κυβέρνηση αυτή», είπε ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης, «νομοσχέδιο κουρελού», το αποκάλεσε ο κ. Ανδρέας Ψυχάρης, ενώ κριτική άσκησε και η κυρίαΝτόρα Μπακογιάννη.

 Στην κομματική σύσκεψη, όμως ,στην λεωφόρο Συγγρού άσκησαν κριτική ακόμη και πρωτοεκλεγμένοι βουλευτές όπως ο κ. Ηλίας Βλαχογιάννης, ο κ. Θανάσης Νταβλούρος η κυρία Άννα Μάνη, ο κ. Μιχάλης Ταμήλος αλλά και παλαιότεροι όπως οι κ.κ. Γιώργος Βλάχος και Αλέξανδρος Δερμετζόπουλος.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook