Ολοκληρώνεται σήμερα, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, η μεταφόρτωση των τόκων των καταθέσεων στο Taxisnet, προκειμένου οι φορολογούμενοι να μπορέσουν να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση.

Ωστόσο, όπως διαπιστώσαμε την Τρίτη το βράδυ το… «πολυδιαφημισμένο» θέμα των τόκων των καταθέσεων βασίζεται και αυτό στην προχειρότητα, που διακρίνει ολόκληρο το φάσμα της υποβολής των δηλώσεων, προκαλώντας πονοκέφαλο σε λογιστές και φορολογουμένους.

Μπορεί την Τρίτη η ΓΓΠΣ να διαβεβαίωνε, απαντώντας σε δημοσιεύματα, πως όλα κυλούν ομαλά και πως οι φορολογούμενοι δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την υποβολή των δηλώσεων, ωστόσο η καθυστέρηση αποστολής απαραίτητων στοιχείων, όπως αυτό των τόκων των καταθέσεων, των βεβαιώσεων των αποδοχών, των ασφαλιστικών εισφορών κ.ά. έχει προκαλέσει αλαλούμ και έχει μπλοκάρει την έκδοση εκκαθαριστικών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, τα στοιχεία των τόκων θα είχαν περαστεί στους λογαριασμούς των φορολογουμένων στο Taxisnet έως τις 25 Ιουνίου, όταν άρχισε και η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Με νέα ανακοίνωση όμως διευκρινίστηκε πως θα μεταφορτωθούν μέχρι την Τετάρτη 16 Ιουλίου, επειδή μέχρι την τελευταία στιγμή συνέχιζαν να καταφθάνουν από τις τράπεζες αρχεία με διορθώσεις και επικαιροποιήσεις στοιχείων.

Εκτός όμως του ότι μέρος από τα στοιχεία των τόκων περάστηκαν με καθυστέρηση δύο εβδομάδων, προσπαθώντας να υποβάλουμε φορολογική δήλωση την Τρίτη το βράδυ μέσω του συστήματος του Taxisnet, με έκπληξη διαπιστώσαμε πως από άλλες τράπεζες έχουν περαστεί τα μικτά ποσά των τόκων, ενώ από άλλες τα καθαρά, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σύγχυση στους φορολογούμενους.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook