Εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα 15 Ιουλίου το 3ο φεστιβάλ «Γη, Πολιτισμός, Τουρισμός» που διοργανώνει ο Δήμος Πλατανιά, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, στον Εκθεσιακό «Πολυχώρο» στον Πλατανιά, παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη.

Στα 48 περίπτερα που βρίσκονται σε έναν εξαιρετικά καλαίσθητο χώρο οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν και γνωρίσουν τοπικά προϊόντα και είδη λαϊκής τέχνης, ενώ παράλληλα να απολαύσουν βραδιές με δοκιμές συνταγών βασισμένες στο μέλι και στα βότανα καθώς και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Τα εγκαίνια πραγματοποίησαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ Αρναουτάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Βουλγαράκης Απόστολος με το Δήμαρχο Πλατανιά κ. Μαλανδράκη Ιωάννη ενώ παραβρέθηκαν οι μητροπολίτες Κυδωνίας & Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνός και Κισάμου & Σελίνου Αμφιλόχιος, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλων φορέων και πλήθος κόσμου.

Την Τρίτη 16 Ιουλίου, δεύτερη βραδιά του Φεστιβάλ, η οποία ήταν αφιερωμένη στον Τουρισμό, ο Δήμος Πλατανιά σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Τουριστικών Γραφείων Δυτικής Κρήτης απένειμε τιμητικές διακρίσεις στα μεγαλύτερα τουριστικά γραφεία που δραστηριοποιούνται στο νομό Χανίων για τη συμβολή τους στην ανάδειξη και προβολή των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του Δήμου Πλατανιά ως τουριστικού προορισμού, συντελώντας έτσι στη γενικότερη ανάπτυξη του τόπου μας. Επίσης τιμητικό δίπλωμα απονεμήθηκε στο ναυτικό πράκτορα κ. Τζαγκαράκη Αντώνη για τη μέγιστη συμβολή του στην προσέλκυση κρουαζιερόπλοιων στο νομό Χανίων.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης ενώ ομιλία σχετικά με το ρόλο του τουρισμού στην τοπική οικονομία και τις προοπτικές του στο νομό εκφώνησε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων Δυτικής Κρήτης κ. Περικλής Χηνόπουλος. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι εκπρόσωποι των Γραφείων Γενικού Τουρισμού, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και πλήθος Ελλήνων και ξένων επισκεπτών.

Το Φεστιβάλ συνεχίζεται απόψε με βραδιά αφιερωμένη στο κρητικό μέλι: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΩΡΑ 21:00 Παρουσίαση με τίτλο: «Μέλι, ένα πολύ ξεχωριστό τρόφιμο» από την κτηνίατρο της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας, Κατερίνα Καρατάσιου.

21:45: Δοκιμή κρητικών συνταγών με μέλι από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook