Εν όψει της έναρξης της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της G20 στη Μόσχα, την Παρασκευή, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου με άρθρο του στους Financial Times κάλεσε τους Ευρωπαίους να «επανεξετάσουν» την πολιτική δημοσιονομικής λιτότητας που ακολουθούν και να δώσουν ώθηση την ανάπτυξη.

Για τον Λιού, «η Ευρώπη βρίσκεται τώρα σε θέση όπου μπορεί να δώσει μεγαλύτερη προτεραιότητα στην ενίσχυση της ζήτησης και στη μείωση της ανεργίας, που έχει φτάσει σε ιστορικά επίπεδα», όπως σημειώνει στο άρθρο του που δόθηκε στη δημοσιότητα από το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.

«Η ζήτηση στην ευρωζώνη υποχωρεί επί οκτώ συνεχόμενα τρίμηνα και βρίσκεται σήμερα στο 5%, κάτω από το επίπεδο όπου βρισκόταν το 2007», γράφει.

«Έχουμε τεράστιο συμφέρον να δούμε την Ευρώπη να επιτυγχάνει. Η επανεξέταση του ρυθμού δημοσιονομικής εξυγίανσης (…) είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση», προσθέτει ο Λιού, εξηγώντας ότι θα ήταν επίσης πολύ σημαντικό να ληφθούν μέτρα για τη χορήγηση δανείων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Παράλληλα, αναφερόμενος στην Ιαπωνία, ο υπουργός οικονομικών των ΗΠΑ σημειώνει ότι η χώρα αυτή μπορεί να ωθήσει την ανάπτυξή της μειώνοντας τους περιορισμούς για την ίδρυση επιχειρήσεων και εντείνοντας τη συμμετοχή των γυναικών και των νέων στην αγορά εργασίας.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook