"Μια φασιστική μειοψηφία δεν πρόκειται να με κάνει να υποχωρήσω από το να κάνω το καθήκον μου", δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης, μετά από την επίθεση, που όπως καταγγέλλει δέχθηκε από εργαζόμενους στο Αττικό Νοσοκομείο.

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM, λίγη ώρα μετά το περιστατικό, ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για "έκφραση βίας από ένα συγκεκριμένο πολιτικό χώρο", τον οποίο δεν κατονόμασε.

Περιγράφοντας το περιστατικό ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι εργαζόμενοι του νοσοκομείου μαζί "με διάφορους περιφερόμενους" είχαν συγκεντρωθεί έξω από αυτό και για το λόγο αυτό η αστυνομία του πρότεινε να πάει στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου από άλλη διαδρομή, ωστόσο εκείνος επέλεξε να κατέβει από το αυτοκίνητο και να συνομιλήσει με τους συγκεντρωμένους.

"Μόλις κατεβήκαμε από το αυτοκίνητο πετάξανε έναν καφέ παρόλα αυτά συνεχίσαμε πολύ ήρεμα και μιλήσαμε με τους εργαζόμενους. Φωνάζανε κάτι συνθήματα»", σημείωσε και πρόσθεσε ότι λίγο αργότερα που επιχείρησε να προχωρήσει τον έσπρωξαν και τον χτύπησαν.

Ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε τη θλίψη του, γιατί κάποιοι άνθρωποι, όπως είπε, "νομίζουν ότι έχουν την ιδιοκτησία του νοσοκομείου".

"Είναι αδιανόητο να απαγορεύουν στον υπουργό να επισκεφθεί ένα νοσοκομείο το οποίο είναι υπό την εποπτεία του, αλλά και να ασκούν βία πάνω στον υπουργό", υπογράμμισε και πρόσθεσε: "Δεν τους φοβάμαι. Πιστεύω ότι στη χώρα αυτή έχουμε όλοι δικαίωμα να πούμε τη γνώμη μας".

Δήλωσε πάντως ότι δεν κρατά κακία. "Και αύριο να θέλει ο σύλλογος να έρθει στο γραφείο μου να μου πουν τα προβλήματά τους, ξεχνώ και τη μπουνιά και τον καφέ", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Eίχε προηγηθεί ανακοίνωση εργαζομένων του νοσοκομείου, στην οποία ανέφεραν ότι ο κ. Γεωργιάδης "είναι ανεπιθύμητος".

Μετά το συμβάν, ο υπουργός μίλησε στους γιατρούς και στο προσωπικό του νοσοκομείου, όπως ήταν προγραμματισμένο.

Νωρίτερα το πρωί, ο κ. Γεωργιάδης είχε επισκεφθεί αιφνιδιαστικά του Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου, αφού περιηγήθηκε στους διαδρόμους και στους θαλάμους, ενημερώθηκε από εργαζόμενους και γιατρούς για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο.

Καταδίκασε την επίθεση ο Κεδίκογλου

Την επίθεση σε βάρος του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη στο νοσοκομείο Αττικό καταδίκασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Σε παρέμβασή του στη Βουλή ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ είπε ότι ο Αδ. Γεωργιάδης "δέχθηκε μία απίστευτη επίθεση", ότι "του επιτέθηκαν και χειροδίκησαν εις βάρος του φωνάζοντας εμφυλιοπολεμικά συνθήματα" και ότι "χειροδίκησαν εις βάρος του το γνωστό ανατριχιαστικό σύνθημα για τον Μελιγαλά".

Καταδίκασε δριμύτατα, όπως είπε, την επίθεση και δήλωσε ότι το ίδιο αναμένει να κάνουν και όλοι στο δημοκρατικό τόξο, λέγοντας ότι πρέπει να αναλογιστούν τις ευθύνες τους όσοι χρησιμοποιούν λόγο που παραπέμπει στη βία και ότι οι θιασώτες της βίας δεν έχουν καμιά θέση στη Βουλή.


news247.gr