Οι απίστευτες σκηνές ταλαιπωρίας για τους τουρίστες και τους επισκέπτες, που συνέβαιναν στην Κνωσό λόγω των ανενεργών μηχανημάτων ακύρωσης εισιτηρίων, ήταν το θέμα της τηλεφωνικής επικοινωνίας του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη με τον Υφυπουργό κ. Γιάννη Ανδριανό αρμόδιο για θέματα Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο οποίος και έδωσε άμεση λύση στο πρόβλημα.

Πιο συγκεκριμένα και μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας «Νέα Κρήτη» ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης επικοινώνησε άμεσα τηλεφωνικά με τον αρμόδιο Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννη Ανδριανό, ο οποίος και τον ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί στο αρχαιολογικό μνημείο της Κνωσού και τις τραγικές εικόνες που εξελίσσονται μεσούσης της καλοκαιρινής περιόδου, ζητώντας να δοθεί λύση το συντομότερο. Ο κ. Γ. Ανδριανός ζήτησε και ενημερώθηκε άμεσα από τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου κ. Μενδώνη και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα της ταλαιπωρίας χιλιάδων επισκεπτών έως ότου αποκατασταθούν η λειτουργία των μηχανημάτων μηχανήματα.

Με εντολή του Υφυπουργού από σήμερα και μέχρι να αποκατασταθούν οι βλάβες θα παρακάμπτονται τα ακυρωτικά μηχανήματα και με ευθύνη των φυλάκων θα ελέγχονται τα εισιτήρια ώστε να αποφεύγεται η ταλαιπωρία και οι ουρές για τους εκατοντάδες επισκέπτες που καταφθάνουν στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού και από Δευτέρα πλέον θα δρομολογηθεί η επισκευή των μηχανημάτων από εξειδικευμένους τεχνικούς.

Όπως δήλωσε ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης: «Από τα μικρά και τα ασήμαντα μπορεί να βγει μια άσχημη εικόνα για τη χώρα μας και ιδιαίτερα για τουρίστες και επισκέπτες που τιμούν τον πολιτισμό μας, κάνοντας χιλιάδες χιλιόμετρα για να επισκεφθούν την Κρήτη και το αρχαιολογικό μνημείο της Κνωσού. Είναι αδιανόητο οι υπηρεσιακοί παράγοντες καλυμμένοι πίσω από κάποια «πρωτοκολλά και έγγραφα», να περιμένουν να πάρει δημοσιότητα ένα πρόβλημα, να παρέμβουν οι τοπικοί βουλευτές και να πάρει θέση ο Υπουργός για να δοθεί λύση σε ένα τεχνικό ζήτημα(!)», ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον κ Γ. Ανδριανο για την άμεση ανταπόκριση του, που έδωσε λύση με εντολή του στην ταλαιπωρία εκατοντάδων επισκεπτών του αρχαιολογικού χώρου της Κνωσού.

Με τη σειρά του ο κ. Γ. Ανδριανός δήλωσε αποφασισμένος στο εξής αυτά τα «μικρά» προβλήματα να λύνονται εν τη γενέσει τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook