Παγιδευμένους στο γκαράζ ενός σπιτιού στο βόρειο Χιούστον εντόπισε η αστυνομία τέσσερις άνδρες και τέσσερις γυναίκες, οι οποίοι κρατούντο εκεί παρά την θέλησή τους από άτομο που συνελήφθη. Οι Αρχές εικάζουν ότι ο δράστης κρατούσε ομήρους τα επτά άτομα, για να λαμβάνει τις συντάξεις τους.

Οι άνδρες, ηλικίας 80, 74, 65 και 50 ετών, «ήταν εκεί καθώς -όπως μας είπαν- αρχικά δελεάστηκαν από την υπόσχεση μιας μπίρας και τσιγάρων. Δεν μπορούσαν να βγουν από εκεί και έπρεπε να καταβάλλουν τη σύνταξή τους» δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, οι άνδρες φαίνεται να είναι άτομα με ειδικές ανάγκες ή άστεγοι.

Τέσσερις γυναίκες, μια γιαγιά, η κόρη της και η εγγονή της καθώς και μια οικονόμος, βρέθηκαν επίσης στο ίδιο χώρο, αλλά η αστυνομία δεν έχει ακόμη προσδιορίσει αν και αυτές ήταν αιχμάλωτες, ούτε πώς βρέθηκαν εκεί.

Οι άνδρες και οι γυναίκες εντοπίστηκαν μετά από κλήση που δέχτηκε η αστυνομία από άγνωστο, ο οποίος ανέφερε ότι τρία ή τέσσερα άτομα κρατούνταν παρά τη θέλησή τους στο συγκεκριμένο σπίτι.

Οι άντρες, που ήταν σοβαρά υποσιτισμένοι, δεν μπορούσαν να περπατήσουν και εισήχθησαν στο νοσοκομείο. Εντοπίστηκαν σε «δωμάτιο φυλακή, κλειδωμένο, χωρίς κρεβάτια ή έπιπλα», δήλωσε αστυνομική πηγή στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό KTRK.

Ένας από τους άνδρες μίλησε στην τηλεόραση και είπε ότι ήταν εκεί για έξι μήνες και δεν ήθελε να φύγει. Ο δεύτερος είπε στην αστυνομία ότι ήταν εκεί για 10 χρόνια, ενώ οι άλλοι δύο για λιγότερο χρονικό διάστημα.

Η αστυνομία δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχείων των ομήρων, ούτε του συλληφθέντος, στον οποίο δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες προς το παρόν, αλλά ανέφερε ότι στους ομήρους δινόταν πολύ λίγο φαγητό και αυτοί συντηρούνταν με απορρίμματα.

Οι τοπικές αρχές προσπαθούν τώρα να καθορίσουν τις ηλικίες και τις ταυτότητες των γυναικών, τρεις από τους οποίες, όπως ανέφερε η αστυνομία, πάσχουν από έναν συνδυασμό σωματικής αναπηρίας και ψυχικής ασθένειας.


in.gr