Μπορεί το σκορ (0-1) να μαρτυράει «φτωχό» παιχνίδι αλλά όσοι παρευρέθηκαν στο Ε.Σ. Χανίων, πιστοί στο κάλεσμα της ΕΠΣΧ, είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν καλό θέαμα ανάμεσα στο μέλλον του χανιώτικου ποδοσφαίρου , τη Μικτή Νέων, αλλά και «αστεράκια» από την Βραζιλία, της ακαδημίας της Πόρτο Φερέιρα, που πραγματοποιεί περιοδεία στην Κρήτη. Το τελικό αποτέλεσμα λίγη σημασία έχει αφού σκοπός αυτού του παιχνιδιού ήταν η αποκόμμιση εμπειριών και η «σύσφιξη» σχέσεων.

 

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ (αλλά και του Απόλλωνα Καλαμαριάς), Νέτο Γκουερίνο, που είναι Βραζιλιάνος αλλά έχει γίνει ουσιαστικά… Έλληνας ήταν αυτός που οργάνωσε αυτό το παιχνίδι καθώς μέσω του γραφείου που διαθέτει στην γεννέτειρα του κανόνισε και την περιοδεία της Πόρτο Φερέιρα στην Κρήτη.

Στο αγωνιστικό κομμάτι οι φιλοξενούμενοι (γεννηθέντες από 1991-95) πήραν την φιλική νίκη με γκολ του Αλεξάντρε αλλά και τα Χανιά (’93-’95) είχαν πολύ καλή απόδοση και δικαιούταν κάποιο γκολ. Οι νεαροί και ταλαντούχοι παίκτες του Βαγγέλη Πρόκου είχαν δύο δοκάρια, πολλές ευκαιρίες και χαμένο πέναλτι λίγο πριν την λήξη. Ο αρχηγός Περδικάκης δεν κατάφερε να «νικήσει» στην εσχάτη των ποινών τον Ζοάο Πάουλο που απέκρουσε, ενώ «κράτησε» το «μηδέν» και σε πολλές ακόμα φάσεις. Στα αρνητικά ο τραυματισμός στο φρύδι του Μαν. Παπαδάκη, που όμως δεν χρειάστηκε να του τοποθετηθούν ράμματα.

 

Μικτή Νέων ΕΠΣΧ (Βαγγέλης Πρόκος – Γιάννης Μηνάς): Κοκκαλάς, Χαλιβελάκης, Στυλιανάκης, Κοκολαντωνάκης, Μαρινάκης, Λουπασάκης, Γαλανίδης, Κατάκης, Παπαδάκης, Περδικάκης, Ταταράκης.

Έπαιξαν ακόμα οι: Ντακάκης, Κοντάκης, Σουχλάκης, Χριστουλάκης, Χαραλαμπάκης, Καραθανάσης και Τσιτσιριδάκης.

 

Πόρτο Φερέιρα Βραζιλίας (Εντουάρτο Ντίαζ – Μπατίστα Βαλμίρ): Μπρούνο, Μανός, Μίκαελ, Γκεοργκίος, Μπετ, Ντανιέλ, Νικόλας, Αλεξάντρε, Φελίπε Ταμπαού, Μουρίλο, Έντλερ.

Ενώ έπαιξε ακόμα και ο τερματοφύλακας Ζοάο Πάουλο, που εξελίχθηκε σε μορφή του αγώνα.

 

Βούρβαχης: «Ευκαιρία για τα παιδιά»

 

Δηλώσεις σχετικά με το σημαντικό φιλικό παιχνίδι έκανε ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Χανίων, Γιώργος Βούρβαχής που τόνισε:

«Δεχτήκαμε με χαρά την πρόσκληση από τον κ. Γκουερίνο και τον ευχαριστούμε για αυτό. Ήταν μια μεγάλη ευκαιρία που δεν έπρεπε να την αφήσουμε να πάει χαμένη ώστε τα παιδιά να έχουν την δυνατότητα να αντιμετωπίσουν τους ταλαντούχους Βραζιλιάνους και να πάρουν σημαντικές εμπειρίες».

 

 

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook