Στα χέρια της αστυνομία βρίσκεται από χθες το απόγευμα ένας 44χρονος άνδρας ο οποίος, όπως όλα δείχνουν, είναι ο «εγκέφαλος» της επίθεσης στη Λάρισα, με στόχο την Εισαγγελέα που είχε χειριστεί, μεταξύ άλλων, την υπόθεση της αποτυχημένης απόπειρας απόδρασης του Παναγιώτη Βλαστού από τις Φυλακές Τρικάλων.

Μαζί με τον συνεργό του, έναν 39χρονο, ο οποίος εντοπίστηκε κοντά στην περιοχή της έκρηξης, αποφάσισαν να τρομοκρατήσουν την Εισαγγελέα, καταστρέφοντας την πολυκατοικία των 50 διαμερισμάτων στην οποία διαμένει και προκαλώντας ζημιές σε πολλά σπίτια και καταστήματα στην γύρω περιοχή, μετατρέποντας έτσι το κέντρο της Λάρισας σε βομβαρδισμένο τοπίο.

Οι δράστες τοποθέτησαν στην είσοδο της πολυκατοικίας τον εκρηκτικό μηχανισμό και τα πυροδότησαν με βραδύκαυστο φιτίλι ενός μέτρου. Ενδεικτικό του μεγέθους της καταστροφής είναι ότι σε ακτίνα 80 μέτρων έσπασαν τζαμαρίες καταστημάτων και προκλήθηκαν ζημιές σε πολλά αυτοκίνητα, ενώ όπως όλοι λένε, είναι θαύμα που δεν υπήρξαν θύματα.

Ο δεύτερος συλληφθείς εντοπίστηκε στο Κερατσίνι και  φέρεται να ανήκει σε ομάδα βομβιστών οι οποίοι «ενοικιάζονται» από κυκλώματα για να πραγματοποιούν τέτοιου είδους επιθέσεις, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. έχει ήδη ανοίξει εκ νέου αρκετές υποθέσεις με παρόμοια χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες είχε ξανασυλληφθεί το 2010 ως ύποπτος για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών σε δυο νυχτερινά κέντρα στην Πέτρου Ράλλη αλλά και στην παραλιάκη, αλλά αφέθηκε ελεύθερος. Έκτοτε είχε «στοχοποιηθεί» από την αστυνομία και είχε μπει υπό στενή παρακολούθηση από τους άνδρες της ασφάλειας και της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Όσον αφορά στον 39χρονο από την Καλαμάτα που συνελήφθη το Σάββατο, αναμένεται να οδηγηθεί την Τρίτη στον ανακριτή.

Τη βομβιστική ενέργεια με στόχο την εισαγγελέα στο κέντρο της Λάρισας τα ξημερώματα του Σαββάτου καταδίκασε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, και η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος.

Ο κ. Αθανασίου επανέλαβε την πεποίθησή του ότι οι Έλληνες δικαστικοί λειτουργοί δεν πτοούνται από τέτοιες ενέργειες, προσθέτοντας ότι θα συνεχίσουν ε να ασκούν τα καθηκοντά τους με υπευθυνότητα και παρρησία, υποκείμενοι αποκλειστικά στο νόμο και τη συνείδησή τους.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook