Υλικά

• 1 κιλό αρνί ξεκοκκαλισμένο, κομμένο σε κύβους
• 100 ml. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• 200 γρ. γιαούρτι
• 400 γρ. χουρμάδες ξερούς χωρίς κουκούτσι
• 1 ξερό κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
• 120 γρ. θυμαρίσιο μέλι
• 1 κ. γλυκού κόλιανδρο τριμμένο
• Λίγη ζαμφορά
• 1 ξυλάκι κανέλας
• 1 κ. σούπας παπαρουνόσπορο
• Αλάτι & πιπέρι (ανάλογο)

Εκτέλεση

Σε πλατιά κατσαρόλα βάζουμε το αρνί, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το κρεμμύδι, το κόλιαντρο, τη ζαμφορά και την κανέλα.

Ρίχνουμε νερό (να καλύπτει το φαγητό) και σκεπάζουμε το σκεύος. Αφήνουμε να βράσει για περίπου 2 ώρες σε πολύ χαμηλή φωτιά.

Προσθέτουμε τους χουρμάδες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 15΄ ακόμη. Αφαιρούμε το ξυλάκι κανέλας και ρίχνουμε το μέλι και το γιαούρτι.

Αφήνουμε να πάρει άλλη μια βράση και να ενσωματωθεί, φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι & πιπέρι και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τον παπαρουνόσπορο.