Σοκάρουν οι φωτογραφίες από τα συντρίμμια του τρένου που εκτροχιάστηκε στις παρυφές της πόλης Σαντιάγο ντε Κομποστέλα στη Γαλικία της βόρειας Ισπανίας, οδηγώντας στο θάνατο τουλάχιστον 77 επιβάτες και τραυματίζοντας 143.

Πτώματα κείτονται σκεπασμένα στο δρόμο ενώ βοήθεια παρέχεται στους σοκαρισμένους τραυματίες. Ορισμένα τμήματα του τρένου δεν έχουν ακόμα ερευνηθεί γι' αυτό υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί.

Πιθανότερο αίτιο του εκτροχιασμού, σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο, είναι η υπερβολική ταχύτητα που είχε αναπτύξει το τρένο.

Επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στην έρευνα η εφημερίδα «El Pais» ανέφερε, ότι το τρένο κατά τη στιγμή του δυστυχήματος, διερχόταν μια στροφή έχοντας αναπτύξει ταχύτητα 180 χιλιομέτρων ανά ώρα, ενώ το σημείο είχε περιορισμό ταχύτητας στα 80 χιλιόμετρα ανά ώρα «Αυτή ήταν μια πολύ-πολύ δύσκολη κλειστή στροφή. Για το λόγο αυτό στο σημείο όπου το τρένο εκτροχιάστηκε, απαγορεύεται η ταχύτητα να είναι πάνω από 80 χιλιόμετρα ανά ώρα», πρόσθεσε η «El Pais».

Δείτε φωτογραφίες:


newsbeast.gr