Από την αρχή του τρέχοντος έτους, είχαμε μια σειρά από δημοσιεύσεις και αναφορές που υποστήριζαν πως η Apple εργάζεται πάνω σε ένα οικονομικό iPhone. Κατά τους τελευταίους μήνες είχαμε περισσότερες πληροφορίες και διαρροές που όλες συνηγορούσαν ότι η Apple θα μας παρουσίαση το “φτηνό” iPhone αυτό το φθινόπωρο μαζί με το iPhone 5S.

Το επιχειρηματικό μοντέλο της Apple που ήθελε κάθε χρόνο να μειώνει κατά $100 το περσινό μοντέλο iPhone δεν έπεισε τελικά τόσο πολύ το αγοραστικό κοινό και ειδικά σε αγορές όπως αυτές της Κίνας που η Apple ποντάρει πολλά. Ένα εντελώς ξεχωριστό μοντέλο που κατά πάσα πιθανότητα θα κυμαίνεται στα $300 φαίνεται να είναι η σωστή κίνηση αυτή την στιγμή για την εταιρεία.

Πλέον λοιπόν δεν τίθεται θέμα για το αν η Apple λανσάρει αυτή την συσκευή στην αγορά αλλά για το πως θα είναι αυτή η συσκευή και τι δυνατότητες θα έχει.

Ο Micah Singleton του CE: The Magazine παρουσιάζει μια δική του άποψη για το πως θα είναι το οικονομικό iPhone. Υποστηρίζει λοιπόν ότι η Apple αντί να προσθέσει ακόμη ένα iPhone στο ενεργητικό της το “φτηνό” μοντέλο θα είναι ένα iPhone 5 αλλά με κατώτερης ποιότητας υλικά, πλαστικό και με μια επιλογή διαφορετικών χρωμάτων. Στηρίζει το γεγονός αυτό λέγοντας πως με αυτό τον τρόπο η εταιρεία θα σταματήσει να έχει δύο παρόμοια κινητά στην αγορά iPhone 5 και iPhone 5S. Με αυτό τον τρόπο η Apple την ίδια χρονική περίοδο θα έχει το ανανεωμένο iPhone 5S, το πλαστικό και σε διαφορετικά χρώματα iPhone 5 και τέλος το iPhone 4S.

Ο αρθρογράφος μάλιστα αναφέρει πως το παραπάνω προέρχεται από πηγές του στην ίδια την Apple.

Αξίζει να αναφέρουμε πως αν και το συγκεκριμένο περιοδικό δεν έχει το καλύτερο ιστορικό με πετυχημένες προβλέψεις πάρα αυτά πέρυσι είχαν πέσει μέσα στις λεπτομέρειες για το iPad τρίτης γενιάς πριν το παρουσιάσει η Apple.

Τέλος το περιοδικό υποστηρίζει πως το event παρουσίασης του iPhone 5S και “φτηνού” iPhone θα πραγματοποιηθεί στις 18 Σεπτεμβρίου

Πηγή: appleworldhellas.com

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook