Στους απλήρωτους εργαζομένους των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας της «Αλληλεγγύης Κρήτης» του Α΄ και Β΄ πενταμήνου, αναφέρεται σε κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ιωάννη Βρούτση.

Με την εφαρμογή των προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας δόθηκε η δυνατότητα σε ανέργους να απασχοληθούν σε διάφορους τομείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και όχι μόνο καλύπτοντας βέβαια κενά σε διάφορες ειδικότητες.

Όπως αναφέρει ο κ. Λ. Αυγενάκης: «αρκετοί εργαζόμενοι που απασχολήθηκαν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του Α΄ και Β΄ πεντάμηνου και υπάγονται στον φορέα απασχόλησης «Αλληλεγγύη Κρήτης», κάνουν λόγο ότι τους οφείλονται ποσά των €800 και €900.

Η εν λόγω καθυστέρηση αφορά τόσο τους 450 εργαζομένους του Β΄ πενταμήνου, αλλά και σε πρώην εργαζομένους του Α΄ πενταμήνου οι οποίοι έχουν απολυθεί από το Μάρτιο του 2013 και όμως τους οφείλονται ακόμη -μικρότερα βέβαια- χρηματικά ποσά».

Επισημαίνει μάλιστα στο έγγραφό του προς τον Υπουργό ότι: «οι εργαζόμενοι των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας της «Αλληλεγγύης Κρήτης», αγωνιούν, ανυπομονούν και αγανακτούν με την καθυστέρηση στην καταβολή των δεδουλευμένων τους και χρήζει άμεσης μέριμνας ιδιαίτερα στην δύσκολη οικονομική κατάσταση που καλούνται να αντιμετωπίσουν, δεδομένου ότι στην πλειονότητά τους είναι γονείς και έχουν αυξημένες υποχρεώσεις».

Τέλος, ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό για ποιο λόγο έχει καθυστερήσει η πληρωμή των εργαζομένων της «Αλληλεγγύης Κρήτης», εάν οφείλεται πράγματι σε διαδικασίες περαίωσης του Υπουργείου και πότε προβλέπεται να καταβληθούν στους εργαζομένους τα οφειλόμενα ποσά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook