Άλλη μια σημαντική συνεργασία κατάφερε ο Δήμος Φαιστού στα πλαίσια προληπτικής υγείας προς τους δημότες. Έπειτα, από την επιτυχημένη παραμονή της κινητής μονάδας Μαστογραφίας της Περιφέρειας Κρήτης, η οποία εξέτασε περισσότερες από 200 γυναίκες ο Δήμος Φαιστού έρχεται τώρα με άλλη μια καλή συνεργασία προσφέροντας προληπτικό οδοντιατρικό έλεγχο σε παιδιά της περιοχής.

Για άλλη μια φορά η Δημοτική Αρχή δείχνει την ευαισθησία της σε θέματα υγείας των πολιτών, καθώς ο προληπτικός έλεγχος είναι πολύ σημαντικό βήμα για τη διατήρηση της καλής υγείας των παιδιών και για την προστασία τους από σοβαρότερα προβλήματα.

Σκοπός της συνεργασίας με την Περιφέρεια Κρήτης είναι, καταρχήν ο Προληπτικός Οδοντιατρικός Έλεγχος, αλλά και η ενημέρωση και ανάπτυξη Παιδείας που αφορούν στην Πρόληψη για όλα τα παιδιά της Κρήτης.

Όσον αφορά το Δήμο Φαιστού, σε συνεργασία με τους Οδοντιατρικούς Συλλόγους της Κρήτης η Κινητή Μονάδα Προληπτικής Οδοντιατρικής της Περιφέρειας Κρήτης θα προχωρήσει σε φθορίωση και έλεγχο στοματικής υγιεινής σε παιδιά του Δημοτικού ηλικίας 6-13 ετών.

Υπολογίζεται ότι πάνω από 200 παιδιά του Δήμου Φαιστού θα εξεταστούν κατά τη παραμονή της Κινητής Μονάδας στην περιοχή.

Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιούνται τέτοιες δράσεις στην περιοχή, καθώς και κατά το παρελθόν, ο Δήμος Φαιστού σε συνεργασία με το Σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, υλοποίησε πρόγραμμα «Προληπτική Ιατρική/Οδοντιατρική» με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης στα παιδιά σε ζητήματα υγιεινής το οποίο απευθυνόταν σε παιδιά της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου.

Η παραπάνω δράση είχε πραγματοποιηθεί και στις τρείς Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Φαιστού, ενώ για τις τρείς ημέρες του προγράμματος εξετάστηκαν περισσότερα από 300 παιδιά προερχόμενα από όλο το Δήμο.

Για την επικείμενη δράση που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές διάστημα σε διάφορα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Φαιστού η Δήμαρχος κ. Πετρακογιώργη, τόνισε πως τέτοιες ενέργειες, όπως είναι η συγκεκριμένη, είναι καλοδεχούμενες και στηρίζονται από την Δημοτική Αρχή, ενώ ευχαρίστησε την Περιφέρεια Κρήτης που συμπαραστέκεται με όλες τις μονάδες σε μια τόσο σημαντική πρωτοβουλία για την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Φαιστού, σημειώνοντας ότι ο Δήμος είναι ανοιχτός και σε μελλοντικές συνεργασίες σε ανάλογα θέματα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα παραμονής της κινητής μονάδας στο Δήμο Φαιστού:

• Τετάρτη 31/7 Πιτσίδια
• Τρίτη 6/8 Φανερωμένη
• Δευτέρα 12/8 Πόμπια
• Τρίτη 13/8 Αντισκάρι
• Τετάρτη 14/8 Γαλιά
• Παρασκευή 16 /8 Βορίζια
• Γρηγοριά θα προσδιοριστεί στο επόμενο διάστημα

Όσοι γονείς επιθυμούν να περάσουν τα παιδιά τους από προληπτικό οδοντιατρικό έλεγχο πρέπει να τηλεφωνήσουν για ραντεβού στο Γραφείο Δημάρχου στα τηλέφωνα 2892340272 και 2892340240 και ώρες 11.00πμ έως 14.00μμ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook