Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2013» o Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας, επέλεξε να αποτίσει φόρο τιμής στους αγώνες των προγόνων μας με τη θεατρική παράσταση "ΠΑΝΤΕΡΜΗ ΚΡΗΤΗ", συμμετέχοντας στον εορτασμό για τα 100 χρόνια από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.

Λίγα λόγια από τον Σύλλογο Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας,

«Αγωνιστήκαμε να σκύψουμε με σεβασμό στα κείμενα του Παντελή Πρεβελάκη από την "Παντέρμη Κρήτη"και την "Πολιτεία" καθώς και του Νίκου Καζαντζάκη από την "Ασκητική" και τον "Καπετάν Μιχάλης". Το εγχείρημα ήταν δύσκολο. Έπρεπε να γίνουν θεατρική παράσταση ποικίλες συνιστώσες: Η Ιστορία, τα Γεγονότα, τα Πρόσωπα, η Λογοτεχνία. Επιστήμη και Τέχνη. Πραγματικότητα και Μύθος.

Πειραματισθήκαμε και οδηγηθήκαμε σε μια Σύνθεση, μια "πρόταση" θέασης τους: ο αγώνας για Ελευθερία είναι υπόθεση πολλών. Ειδικά σήμερα, που το πολύμορφο τέρας της σκλαβιάς παραμονεύει σε κάθε πτυχή της ζωής μας, επιδιώκοντας να εκμεταλλευτεί τη χαλάρωση της επαγρύπνησης μας.

Δεκατέσσερις ηθοποιοί, μουσικοί, επιμελητές ήχου, φωτός, χοροδιδάσκαλοι, σύνολο 26 διαφορετικοί άνθρωποι, βαδίσαμε με επιμονή και ακλόνητη πίστη σ΄ αυτό το δημιουργικό ταξίδι.»

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013, ανοιχτό θέατρο « Πύλη Βηθλεέμ» και ώρα 21:30.

Είσοδος Ελεύθερη, αντί εισιτηρίου οι θεατές καλούνται να φέρουν τρόφιμα μακράς διαρκείας και φάρμακα, τα οποία θα διατεθούν από το Δίκτυο Κοινωνικής Φροντίδας του Δήμου Ηρακλείου σε άπορους συμπολίτες μας.