Διαδοχικές εκρήξεις σημειώθηκαν σε εγκαταστάσεις προπανίου στο κεντρικό τμήμα της Φλόριντα των Η.Π.Α., προκαλώντας δεκάδες τραυματισμούς και αναγκάζοντας πολίτες να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους, μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Σύμφωνα με το βρετανικό Skynews, είναι πολύ πιθανό οι τοπικές Αρχές να ανακοινώσουν σύντομα την ύπαρξη νεκρών, καθώς οι πρώτες εικόνες από τον τόπο των εκρήξεων είναι αποκαρδιωτικές. Ήδη ο αριθμός των αγνοουμένων διαμορφώνεται στους 15, ενώ επτά άνθρωποι χρειάστηκε να μεταφερθούν με ελικόπτερα στα κατά τόπους νοσοκομεία.

\"\"

\"\"

Παράλληλα, σε εφαρμογή έχει τεθεί εντολή για πλήρη εκκένωση σπιτιών σε απόσταση 1,5 χλμ. περιμετρικά των εγκαταστάσεων, που έχουν παραδοθεί στις φλόγες. Εκτιμάται ότι την ώρα των εκρήξεων 24 εργαζόμενοι βρίσκονταν μέσα στις εγκαταστάσεις.

Μάχη με τις φλόγες για δεκάδες πυροσβέστες

Το περιστατικό συνέβη στα περίχωρα της πόλης Ταβάρες (κομητεία Λέικ), με ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να σπεύδουν στο σημείο. Οι φλόγες είναι ορατές από αρκετά χλμ. μακριά και δεκάδες πυροσβέστες συνεχίζουν να δίνουν μάχη, έτσι ώστε να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη πυρκαγιά.

Εικόνες από τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν ένα πυκνό σύννεφο μαύρου καπνού να βγαίνει μέσα από το εργοστάσιο προπανίου, κάνοντας την ατμόσφαιρα αποπνικτική. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως η πρώτη έκρηξη στις εγκαταστάσεις της «Blue Rhino» σημειώθηκε λίγο πριν τις 23.00 το βράδυ της Δευτέρας, τοπική ώρα ανατολικής ακτής Η.Π.Α. (06.00 το πρωί ώρα Ελλάδος).

\"\"
(Γράφημα με τις εγκαταστάσεις της «Blue Rhino»)

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τα ακριβή αίτια των εκρήξεων, ωστόσο ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο να οφείλονται σε διαρροή κατά τη διάρκεια πλήρωσης οχήματος μεταφοράς προπανίου.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook