Οι ΗΠΑ σκοπεύουν να προχωρήσουν κανονικά στο σχεδιασμό τους για τη διεξαγωγή μεγάλης στρατιωτικής άσκησης στην Αίγυπτο, στα μέσα Σεπτεμβρίου, παρά το έκρυθμο κλίμα στη χώρα και τα αιματηρά επεισόδια μετά την ανατροπή του προέδρου Μόρσι, ανακοίνωσε ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Τσακ Χέιγκελ.

«Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε με το σχέδιό μας», δήλωσε ο Χέιγκελ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από το Πεντάγωνο.

Ο αμερικανός υπουργός βρίσκεται σε τακτική επικοινωνία με τον επικεφαλής του αιγυπτιακού στρατού, Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι, από τότε που αποπέμφθηκε ο Μοχάμεντ Μόρσι με την παρέμβαση του στρατού.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ είχε αποφασίσει να μην χαρακτηρίσει την απομάκρυνση του Μόρσι ως «πραξικόπημα», καθώς όπως επισημαίνει το πρακτορείο Reuters, μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να πλήξει τις σχέσεις της Ουάσινγκτον με τον αιγυπτιακό στρατό ο οποίος σημειωτέον επωφελείται από 1,3 δισ. δολάρια ετησίως σε στρατιωτική βοήθεια από τις ΗΠΑ.

Η εν λόγω άσκηση, η οποία πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια, είχε ακυρωθεί το 2011 εξαιτίας της πολιτικής αναταραχής στην Αίγυπτο.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook