Υλικά

• 1 κιλό χοχλιοί
• 2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
• 1 ξερό κρεµµύδι, ψιλοκομμένο
• 1 κιλό σπανάκι, σε χοντρά κομμάτια
• 1 ποτήρι χόντρο (γλυκό)
• 500 γρ. ώριµες ντοµάτες
• Αλάτι & πιπέρι (ανάλογο)

Εκτέλεση

Πλένουμε το σπανάκι το στραγγίζουµε και το τσιγαρίζουµε µε το ελαιόλαδο και το κρεµµύδι.

Προσθέτουµε τους χοχλιούς (αφού τους έχουμε ξεβράσει πρώτα) και αφήνουμε να τσιγαριστούν λίγο.

Στη συνέχεια ρίχνουμε τις ντοµάτες πολτοποιημένες και αφήνουμε να πάρουν 1-2 βράσεις.

Βάζουµε περίπου 300 ml. νερό, αφήνουμε να πάρει βράση και τότε βάζουμε και τον χόντρο.

Φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι & πιπέρι και σιγοψήνουμε μέχρι να ‘’γίνουν’’ όλα τα υλικά.