Ολοκληρώθηκε το 50ο Ράλλυ Αιγαίου, με το σκάφος του Ναυτικού Ομίλου Χανίων \”Κορμοράνος\” να έχει σημαντικές διακρίσεις.

Η σχετική ενημέρωση του ΝΟΧ:

Την περασμένη Κυριακή (28/9) τερμάτισαν τα σκάφη στο Σούνιο ολοκληρώνοντας την 5η ιστιοδρομία Κουφονήσια-Σούνιο, αποστάσεως 94 ναυτικών μιλίων. Το Ράλλυ Αιγαίου στο οποίο έκλεισε έτσι 50 χρόνια συμβάλλοντας καταλυτικά στην ανάπτυξη της ιστιοπλοΐας στην Ελλάδα, συμμετείχαν 46 σκάφη που κάλυψαν συνολικά 360 ν.μ.

Τα χαρακτηριστικά του καιρού ήταν άνεμοι Βόρειοι εντάσεως 4-8 μποφόρ και τοπικά στη διαδρομή Σύρος – Πάτμος μέχρι 9 μποφόρ, κατά την οποία υπήρξαν ζημιές καθώς και άνθρωπος στη θάλασσα. Ιδιαίτερη μνεία έγινε από τον πρόεδρο του Π.Ο.Ι.Α.Θ. Γιάννη Μαραγκουδάκη κατά την εκδήλωση απονομής επάθλων για τη ναυτοσύνη των πληρωμάτων των σκαφών, αφού η περισυλλογή του ναυαγού έγινε πολύ γρήγορα από το σκάφος του ενώ άλλο σκάφος κατόρθωσε να τερματίσει με σπασμένο το πηδάλιό του.

Τη Δευτέρα 29 Ιουλίου σε επίσημη εκδήλωση στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου στον Πειραιά, έγινε η απονομή επάθλων, παρουσία της ηγεσίας του Πολεμικού Ναυτικού, του Λιμενικού Σώματος και άλλων επισήμων.

Τα σκάφη που κατέκτησαν τις πρώτες θέσεις στη γενική κατάταξη των τριών μεγάλων κατηγοριών ήταν τα εξής:

α. Κατηγορία ORCi:

OPTIMUM3-ASPIDA. Κυβερνήτες Νίκος Λάζος – Περικλής Λιβάς

β. Κατηγορία ORC club:

ΣΟΡΟΚΟΣ. Κυβερνήτες Σουβατζής – Δεληγιάννης – Πελεκανάκης

γ. Κατηγορία IRC:

DRAGON. Κυβερνήτης Βιργινία Εθνοπούλου

Τα Χανιά εκπροσώπησαν τα τρία σκάφη του Ν.Ο.Χ., Κορμοράνος, Αλμύρα και Αίθρα.

– Το Κορμοράνος με κυβερνήτη τον Κωνσταντίνο Μανιουδάκη και πλήρωμα τους Αρ. Κοτόπουλο, Δημ. Γαγάρα, Ελ. Αμοιραλή, Ευστ. Χουρδάκη και Εμμ. Βαρδινογιάννη κατέκτησε στην Κλάση του δύο Κύπελλα για την 1η θέση σε δύο ιστιοδρομίες και ένα Κύπελλο για τη 2η θέση στη γενική κατάταξη της Κλάσης του. Ο κ. Μανιουδάκης τιμήθηκε για τη συμμετοχή του επί 30 χρόνια στο Ράλλυ Αιγαίου έχοντας διανύσει συνολικά 21.000 ναυτικά μίλια. Την απονομή της τιμητικής πλακέτας έκανε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Ευάγγελος Αποστολάκης.

– Το Αλμύρα με κυβερνήτη τον Δημήτρη Ναναδάκη και πλήρωμα τους Γ. Αλιφιεράκη, Β. Λαμπρινό, Χ. Πατεράκη και Χ. Μπελογιάννη κατέκτησε το Κύπελλο της 2ης θέσης στη γενική κατάταξη της Κλάσης του επιδεικνύοντας ιδιαίτερα αγωνιστικό πνεύμα. 

Δείτε φωτογραφίες από τους αγώνες, αλλά και την απονομή στο πλήρωμα του Κορμοράνος στη Σύρο: 

\"aponomi-syros\"

\"Almyra2\"

\"Geniki1\"

\"Geniki2\"

\"Geniki3\"


Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook