Τηρώντας τις δεσμεύσεις τους, η Δήμαρχος Φαιστού κ. Μαρία Πετρακογιώργη και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κ. Ευρυπίδης Κουκιαδάκης συνοδευόμενοι από αιρετούς και υπηρεσιακούς του Δήμου και της Περιφέρειας, επισκέφτηκαν για μια ακόμη φορά, μέσα σε λίγες μέρες, τις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στα νότια του Δήμου Φαιστού.
Η Δήμαρχος παρέδωσε χάρτες και προτάσεις με τις εκτιμήσεις για την αντιμετώπιση προβλημάτων ύδρευσης, άρδευσης και αντιπλημμυρικής προστασίας.
 Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση των κατοίκων για τα επικείμενα σχέδια δράσης και τις ενέργειες που γίνονται από αντίστοιχους φορείς για την αποκατάσταση των ζημιών σε σύντομο διάστημα.
Για άλλη μια φορά ενημερώθηκαν οι κάτοικοι των Πηγαϊδακίων, του Αντισκαρίου και στα Πλατιά Περάματα για την επικείμενη επίσκεψη του Προέδρου του ΕΛΓΑ κ. Έξαρχου στην περιοχή την προσεχή Δευτέρα 5/8 συνοδεία του Περιφερειάρχη κ. Αρναουτάκη ώστε να έχουν μια αναλυτική εικόνα για το μέγεθος της καταστροφής.
Η κ. Πετρακογιώργη επισήμανε την αναγκαιότητα άμεσων παρεμβάσεων, παρά την οικονομικές δυσπραγία που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, με δεδομένου ότι η περιοχή που καταστράφηκε είναι ιδιαίτερα παραγωγική.
Από την πλευρά ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε προς τους κατοίκους ότι η καταβολή της κτηνοτροφικής αποζημίωσης θα γίνει άμεσα γιατί δεν χρειάζεται Ευρωπαϊκή έγκριση, ενώ σχετικά με τις ζημιές στην αγροτική παραγωγή η καταβολή της αποζημίωσης εγκρίνεται από την Ε.Ε. και χρειάζεται περισσότερο χρόνο.
Σε συζήτηση που είχαν με τους κατοίκους των περιοχών επισήμαναν την αναγκαιότητα να ξεκινήσουν άμεσα μικρές, αλλά σημαντικές παρεμβάσεις για την αποφυγή πλημμύρας, ενώ τους ενημέρωσαν επίσης ότι έχουν συγκροτηθεί ήδη οι απαραίτητες ομάδες εργασίες για το φάκελο που θα κατατεθεί στα αρμόδια Υπουργεία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook