«Μέσα σε δύο εβδομάδες θα εκπέμπει πρόγραμμα ο ενδιάμεσος φορέας», τόνισε στην πρωινή εκπομπή του MEGA ο υφυπουργός Δημόσιας Τηλεόρασης.

Ο κ. Καψής επανέλαβε ότι οι προσλήψεις θα γίνουν με μοριοδότηση και είπε ότι «Έχουν γίνει μέχρι τώρα 8.000 αιτήσεις».

Τόνισε ότι: «μέσα σε δύο εβδομάδες θα εκπέμπει πρόγραμμα και ενημερωτικές εκπομπές ο ενδιάμεσος φορέας»
Είπε ότι εκείνοι έχουν πάρει τις αποφάσεις τους και περιμένουν από τους εργαζομένους να πάρουν με τη σειρά τους τις δικές τους.

«Οι 2.000 προσλήψεις θα γίνουν όταν αδειάσει το Ραδιομέγαρο. Ο ενδιάμεσος φορέας θα εκπέμψει από την Κατεχάκη», ανέφερε και διαμήνυσε ότι τουλάχιστον το 80% θα είναι από το παλαιό προσωπικό της ΕΡΤ.

«Στελέχη της πρώην ΕΡΤ θα αποτελέσουν το διευθυντήριο του ενδιάμεσου φορέα», είπε και πρόσθεσε ότι «με το νέο νόμο για τη νέα μορφή της Δημόσιας Τηλεόρασης ο υπουργός δεν θα έχει καμία παρέμβαση».

Ο κ. Καψής ανέφερε ακόμη ότι «στη δεύτερη προκήρυξη για προσλήψεις περιλαμβάνονται και περιφερειακά ραδιόφωνα».
Ανέφερε πάντως ότι «ο μόνιμος φορέας θα στηθεί εκ του μηδενός».

Πάντως, ο κ. Καψής ήρθε σε αντιπαράθεση με την εκπρόσωπο δημοσιογράφων της ΕΡΤ, Μάχη Νικολάρα η οποία του επεσήμανε τα θέματα που έχουν με την κυβέρνηση οι πρώην εργαζόμενοι.
Ο κ. Καψής πάντως της τόνιζε ότι «έχουμε δεσμευτεί για το θέμα του ταμείου ανεργίας όσων προσληφθούν στον ενδιάμεσο φορέα». Και πρόσθεσε: «Δεν βγάζεις άκρη, υπάρχει προκατάληψη».

«Δε σημαίνει ότι αναγνωρίζουμε τον ενδιάμεσο φορέα», είπε η κ. Νικολάρα και ο κ. Καψής της απάντησε: «Περιμέντε τότε τον τελικό φορέα για να λάβετε μέρος».

Ο κ. Καψής πάντως είπε ότι είναι μαραθώνιος να δημιουργηθεί καλή τηλεόραση.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook