Το περιστατικό με το νυχτερινό κέντρο στην Χαλκιδική, το οποίο αψήφισε το λουκέτο του ΣΔΟΕ φέρνει στην επιφάνεια την ανάγκη αυστηροποίησης των ποινών για αντίστοιχες περιπτώσεις φοροδιαφυγής, προκειμένου να υπάρξουν αποτελέσματα.

Όπως αναφέρεται στο Έθνος της Δευτέρας, ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας θα κληθεί να πληρώσει μόλις 12.000 ευρώ πρόστιμο, καθώς υπάρχει πλαφόν 15 αποδείξων σε αυτές που καταλογίζονται ως παράβαση, ανεξάρτητα από τον αριθμό των αποδείξων που δεν έκοψε.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, το πρόστιμο ανά απόδειξη είναι 800 ευρώ, οπότε το συνολικό ποσό είναι 800Χ15=12.000 ευρώ.

Σε περίπτωση υποτροπής το πλαφόν ανεβαίνει στις 30 αποδείξεις με ανώτατο όριο τις 35 αν υπάρξει και τρίτη παράβαση. Πάντως, το ΣΔΟΕ δηλώνει αποφασισμένο να συνεχίσει τους ελέγχους.

«Το Σώμα δεν έχει ως αυτοσκοπό να βάζει λουκέτα στις επιχειρήσεις. Όταν όμως οι επιχειρήσεις δεν συμμορφώνονται θα κλείνουν. Θα κάνουμε αισθητή την παρουσία μας στην αγορά» δήλωσε στα Νέα ο ειδικός γραμματέας του Σώματος κ. Στασινόπουλος.

Η διοικητής του αστυνομικού τμήματος Κασσανδρείας στη Χαλκιδική τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ από το αρχηγείο της αστυνομίας διετάχθη ένορκη διοικητική εξέταση για το περιστατικό. Οι δύο συλληφθέντες (η κόρη του ιδιοκτήτη του καταστήματος και ο υπεύθυνος λειτουργίας του) οδηγούνται στον εισαγγελέα Πολυγύρου.

nocomments.gr