Στα Χανιά θα διεξαχθεί οριστικά το 13ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων/Νεανίδων τεχνικής κολύμβησης.

Η σχετική ενημέρωση από το ΝΟΧ:

Την τιμή και τη χαρά να φιλοξενήσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης κατηγορίας Νέων / Νεανίδων θα έχει η πόλη των Χανίων, το καλοκαίρι του 2014!

Την απόφαση έλαβε η Παγκόσμια Ομοσπονδία (CMAS) κι έτσι το 13ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων / Νεανίδων θα διεξαχθεί στα Χανιά και το Κολυμβητήριο Χανίων από τις 25 Ιουνίου έως και τις 2 Ιουλίου. Πρόκειται για μία τεράστια επιτυχία για τα Χανιά αλλά και φυσικά για την Ελλάδα, με την Ομοσπονδία και τον Ταμία του Δ.Σ. αλλά και Πρόεδρο της Επιτροπής Αθλημάτων της CMAS, Ηλία Ξιάρχο, να υποστηρίζουν με θέρμη την υποψηφιότητα και να δικαιώνονται για το τελικό αποτέλεσμα.

Να σημειωθεί, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Κ.Ο.Ε. πως, «ο ελληνικός φάκελος της υποψηφιότητας των Χανίων, υπερκέρασε με χαρακτηριστική άνεση την αντίστοιχη υποψηφιότητα του Κεσκεμέτ (Ουγγαρία) στην τελική κούρσα της επιλογής, όπου και η απόφαση ήταν ομόφωνη υπέρ της Ελλάδας. Αρχικά οι υποψηφιότητες ήταν τρεις. Εκτός της Ελλάδας και της Ουγγαρίας, υπήρχε και η Αίγυπτος η οποία στο ξεκίνημα των διαδικασιών, αποσύρθηκε υπέρ της ελληνικής υποψηφιότητας των Χανίων».

Για την ανάθεση στα Χανιά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, ο κ. Ξιάρχος προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Είναι μια σημαντική στιγμή σίγουρα για την ελληνική Τεχνική κολύμβηση, το αθλητικό δυναμικό της και την Ομοσπονδία μας την ΚΟΕ, που αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή το άθλημα το 2010, όταν και ενσωματώθηκε στη δύναμη μας. Αποτελεί επιβράβευση των προσπαθειών μας σε αγωνιστικό επίπεδο, με τις επιτυχίες που έχουμε στο άθλημα, της πόλης των Χανίων και των δυνατοτήτων που έχει να φιλοξενήσει άλλη μια μεγάλη διεθνή διοργάνωση μας και φυσικά της ίδιας της Ομοσπονδίας μας, της ΚΟΕ, της οποίας η φωνή της είναι ισχυρή στα διεθνή φόρα των αθλημάτων της. Εύχομαι και ελπίζω ότι το τελικό αποτέλεσμα του χρόνου στην διοργάνωση των Χανίων, θα μας δικαιώσει όλους για την επιλογή αυτή», ήταν οι δηλώσεις του κ. Ηλία Ξιάρχου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook