Η ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ του Δήμου Χανίων διοργανώνει το Σάββατο 10 Αυγούστου 2013, στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου, ώρα 21.00, συναυλία με τον Κρητικό ερμηνευτή Ηλία Παλιουδάκη, για τη συγκέντρωση τροφίμων για τους 800 ωφελούμενους του προγράμματος ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.

Η είσοδος θα είναι τρόφιμα μακράς διάρκειας

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση "σας καλούμε όλους να συμμετέχετε στην εκδήλωση και να ενισχύσετε την προσπάθειά μας προσφέροντας αντί εισιτηρίου μερικά τρόφιμα, για να δώσετε έτσι χαρά σε συνανθρώπους μας σε συμπολίτες μας που δοκιμάζονται και αδυνατούν να ανταποκριθούν στις καθημερινές ανάγκες.

palioudakisΟ Ηλίας Παλιουδάκης, ως γνήσιος λαϊκός κρητικός καλλιτέχνης, στηρίζει αφιλοκερδώς την προσπάθεια της ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ του Δήμου Χανίων για την ενίσχυση των 800 ωφελουμένων του προγράμματος ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.

Ο Ηλίας Παλιουδάκης με το δοξάρι του «θα μας ταξιδέψει στην Κρήτη» αλλά και ερμηνεύοντας γνωστά και αγαπημένα μας τραγούδια με το δικό του ξεχωριστό τρόπο θα μας «ξεναγήσει στον όμορφο κόσμο της αγάπης, της μοναξιάς, της νοσταλγίας, του έρωτα...»

Σας περιμένουμε... γιατί όλοι μαζί μπορούμε να χαράξουμε το αύριο πιο φωτεινό, γεμάτο δράση κι ανθρωπιά !

Βιογραφικό Σημείωμα Ηλία Παλιουδάκη

Ο Ηλίας Παλιουδάκης, γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά. Η αγάπη του για τη μουσική, φάνηκε από πολύ νωρίς, αφού μόλις στα 6 του χρόνια, τραγουδούσε μοναδικά. Εκεί μάλιστα, δέχτηκε την πρώτη του πρόταση, για να εμφανιστεί ως guestσε χορό διασκέδασης στο Ρέθυμνο. Φανερά επηρεασμένος από τον πατέρα του, ο οποίος ήταν πολύ καλός ψάλτης, ο Ηλίας λάτρεψε την βυζαντινή μουσική και τους λαϊκούς δρόμους, ώστε να ριζώσει η αγάπη του... για το λαϊκό τραγούδι. Η Κρητική όμως μουσική, ήταν η αφετηρία του στο χώρο αυτόν. Ώς μαθητής, δίπλα στο μεγάλο δάσκαλο Κώστα Μουντάκη, παρακολουθεί μαθήματα στο ωδείο Ρεθύμνου, μέχρι και τα 12 του χρόνια και στη συνέχεια, με βιολάτορα τον Μανώλη Τζινευράκη, ολοκληρώνει τις βάσεις του, για μια μοναδική πορεία.

Στα 11 του χρόνια, ξεκινά πια επαγγελματικά, σε έναν γάμο, με μεγάλη επιτυχία.

Στα 14, μπαίνει για πρώτη φορά σε studio, με δύο πολύ σημαντικούς καλλιτέχνες, τον Παντελή Κρασαδάκη και τον Πέτρο Κουμάκη, κάνοντας έτσι το πρώτο του βήμα στο χώρο της δισκογραφίας, με μεγάλη επιτυχία.

Ο Ηλίας, γρήγορα ξεχωρίζει και συνεχίζει με μεγάλες συνεργασίες, με πολλούς αστέρες της Κρητικής μουσικής, Μανώλη Κακλή, Νίκο Μανιά, Γιάννη Μακρογιάννη, Μανούσο Παπατσαρά, Μιχάλη Φραγκιαδάκη.

Η επόμενη συνεργασία με τον δεξιοτέχνη Μιχάλη Τζουγαννάκη, κρατά 3 χρόνια, όπου με τον Ηλία σολίστα στον δίσκο αυτόν, με μοναδικότητα στο παίξιμο της λύρας και με το ηχόχρωμά του , έφτασε να αποτελεί σχολή, παρ’ όλο το νεαρό της ηλικίας του, μέχρι και σήμερα.

Στην συνέχεια θα παίξει σε δύο ακόμα δίσκους, του Σίφη Γαλερού και του Γιάννη Αγγελάκη. Τελευταία του δισκογραφική δουλειά, γίνεται το 1991, μια προσωπική δουλειά, με μεγάλη επιτυχία, τραγούδια που ξεχώρισαν «Σαν ένα γαρύφαλλο».

Ενώ ο κόσμος της Κρήτης έβλεπε έναν μεγάλο καλλιτέχνη, να γράφει την δική του ιστορία, ο Ηλίας στρέφει όλο του το είναι, στην άλλη μεγάλη του αγάπη, το λαϊκό τραγούδι.

Έτσι ανεβαίνει στην Αθήνα το 1998 και ξεκινά την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Άνεμος θα γίνω».

Μέσα στον δίσκο παρελαύνουν σπουδαίοι δημιουργοί, όπως Ηλίας Φιλίππου, Λευτέρης Χαψιάδης, Ιωσήφ Σαρασίδης, Στέφανος Κυπριώτης, κ.α. ( τραγούδι που ακούστηκε «Άνεμος θα γίνω»).

Ο Ηλίας έχει ήδη ξεκινήσει, να συνεργάζεται με μεγάλους καλλιτέχνες, Τόλη Βοσκόπουλο, Πίτσα Παπαδοπούλου, Σταμάτα Γονίδη κ.α. και το 2004 κάνει τη μεγάλη επιτυχία του «Παρανομία μου» και μουσική και στίχο Στέλιου Μπινάκη και με σπουδαίους πάλι δημιουργούς Χ. Νικολόπουλο, Τάκη Σούκα, Άκη Πάνου.

Το 2005 κάνει ένα single, μια επίσης σπουδαία συνεργασία με τον Νίκο Τερζή, για τις ανάγκες του σίριαλ «Εραστής Δυτικών Προαστίων» στο οποίο δανείζει τη φωνή του στον ηθοποιό Αλέξη Γεωργούλη.

Το 2007 παρουσιάζει τον επόμενο επίσημο δίσκο με τίτλο «Ότι θέλεις καρδία μου» της AlphaRecordsκαι με ομότιτλο να ξεχωρίζει και να μπαίνει σε πολλές συλλογές, ως την πιο ωραία μπαλάντα. Στον δίσκο έγραψαν Ιωσήφ Σαρασίδης, (στίχο-μουσική) και Ευάγγελος Κουζέλης (στίχο).

Η αγάπη του για την λύρα, δεν έφυγε φυσικά ποτέ, αφού ο Ηλίας όταν έβρισκε την ευκαιρία, πάντα την είχε σαν το πιο πολύτιμο όπλο του στις πίστες και στην δισκογραφία.

Σήμερα ο Ηλίας έρχεται να μας ξεσηκώσει με ένα καινούργιο κομμάτι, λέγοντας «Αν θα με χάσεις, εσύ θα χάσεις» σε μουσική και στίχους Αλέξη Σέρκου, γνωστού για τις μεγάλες του επιτυχίες.

Το τραγούδι έχει κυκλοφορήσει digitalκαι ήδη γνωρίζει μεγάλη επιτυχία! Για μια ακόμα φορά φαίνεται το ταλέντο του Ηλία και η λαϊκή, μοναδική φωνή του.

Ολόκληρος ο δίσκος θα βρίσκεται σύντομα στην κυκλοφορία και έτσι θα έχουμε για μια ακόμα φορά την ευκαιρία να απολαύσουμε τον Ηλία περισσότερο και να γνωρίσουμε όλα του τα τραγούδια".