Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επίσκεψη κλιμακίου γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων που διοργάνωσε η 7η Υ.ΠΕ Κρήτης στις 03 Αυγούστου 2013 στο χωριό Ροδάκινο του Δήμου Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου, στο πλαίσιο των δράσεων πρόληψης και ελέγχου υγείας πληθυσμού απομακρυσμένων περιοχών της Κρήτης.

Η ως άνω δραστηριότητα υλοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Πολιτικών της 7ης ΥΠΕ Κρήτης με ευθύνη του υποδιοικητή της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κ. Γιώργου Νεοφώτιστου.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε κατόπιν σχετικού αιτήματος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδακίνου «Ο Κουρκουλος» προς την 7ης ΥΠΕ Κρήτης, με τη συνεργασία του ΠΑΓΝΗ-Γ.Ν. «Βενιζέλειο» και του Γ.Ν Ρεθύμνου και είχε ως στόχο την παροχή υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, πρόληψης, παρακολούθησης και καταγραφής προβλημάτων υγείας του τοπικού πληθυσμού.
Η συμμετοχή και η προσέλευση του κόσμου για εξέταση ήταν ιδιαίτερη μεγάλη σε όλα τα ιατρεία.

Συγκεκριμένα από το επιστημονικό κλιμάκιο που επισκέφτηκε το Ροδάκινο, εξετάσθηκαν και πραγματοποιήθηκαν οι ακόλουθες εξετάσεις ανά ιατρείο:

• Από τον Αναπλ. Καθηγητή και Διευθυντή της Μαιευτικής –Γυναικολογικής Κλινικής του Γ.Ν «Βενιζέλειο» κ. Ματαλλιωτάκη Ιωάννη εξετάσθηκαν 20 γυναίκες και έγινε και λήψη pap-test σε 15 εξ αυτών.

• Από το Διευθυντή Ακτινολόγο του Γ.Ν. «Βενιζέλειο» κ. Χαρουλάκη Νίκο πραγματοποιήθηκαν 28 υπερηχογραφήματα άνω και κάτω κοιλίας ουροποιητικού κ.α .

• Από το Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του Γ.Ν Ρεθύμνου κ. Χαγκ Μωχάμεντ Άλι εξετάσθηκαν 35 άτομα

Επιπλέον με πρωτοβουλία του Υποδιοικητή της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κ. Νεοφώτιστου Γεώργιου συζητήθηκε να παραχωρηθεί κτίριο από το Δήμο Αγίου Βασιλείου για την επέκταση του εξεταστηρίου του Άνω Ροδακίνου. Οι εργασίες ανακαίνισης και αναδιάρθρωσης θα γίνουν από την Τεχνική Υπηρεσία του Γ.Ν Ρεθύμνου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook