Στη μνήμη του πρόωρα χαμένου Σάββα Πετράκη, προέδρου του πολιτιστικού συλλόγου Κερατοκάμπου "Η Βίγλα" και ιδρυτή της Πινακοθήκης Βιάννου, θα είναι φέτος αφιερωμένες οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις στον Κερατόκαμπο.

Οι εκδηλώσεις θα διεξαχθούν στις 9, 11 και 12 Αυγούστου στο ανοικτό θέατρο "Κοκόλας’’ και συνδιοργανώνονται με την Περιφέρεια Κρήτης- Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

Την Παρασκευή 9/8 θα γίνει το Μουσικό Συναπάντημα Νέων Καλλιτεχνών με τους: Λουκία Σπανάκη, Αγάπη Χουζουράκη, Γιάννη Πετράκη, Μανόλη Αναστασάκη, Στέλλα Νικολαΐδη, Eduard Laukard, Οδυσσέα Λάβαρη, Μάριο Καζά, σε έργα των Μ. Χατζηδάκη, Ν. Σκαλκώτα, Α. Piazzolla, F. G. Lorka, Manuel de Falla, Ε. Granados κ.ά.

Την Κυριακή 11/8 θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση “Και στο βάθος …μαύρο” από το Θεατρικό Εργαστήρι Ενηλίκων του Δήμου Αρχάνων- Αστερουσίων, σε σκηνοθεσία Πέτρου Μαυροματίδη.

Και την Δευτέρα 12/8 οι μουσικοί “φίλοι του Σάββα” Ross Daly, Βαγγέλης Βαρδάκης, Γιαννης Βάρδας, Βασίλης Σταυρακάκης, Μιχάλης Σταυρακάκης, Ψαρογιώργης, Νίκος Κόμης κ.ά. θα τραγουδήσουν στη μνήμη του, ενώ για τον ίδιο θα μιλήσουν ο δημοσιογράφος Γιώργος Λαγκαδινός και η συγγραφέας Κλαίρη Μιτσοτάκη.

Τέλος, την Τρίτη 13/8 θα δοθεί θεατρική παράσταση αφιερωμένη στα παιδιά από το Εικαστικό Θέατρο Κούκλας «Πράσσειν Άλογα» με το έργο «Ο Ζαχαροζυμωμένος».

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 9:00 μ.μ. και η είσοδος είναι ελεύθερη.