«Φύλλο και φτερό» κάνουν επιθεωρητές του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, τις προσλήψεις Δημοτικών αστυνομικών σε 11 Δήμους της Κρήτης.

Όπως αποκαλύπτει το Flashnews.gr, από τον Ειδικό Γραμματέα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, ορίσθηκαν δύο Επιθεωρήτριες οι οποίες ανέλαβαν τον εξονυχιστικό έλεγχο όλων των δικαιολογητικών τα οποία είχαν υποβάλλει οι επιτυχόντες σε διαγωνισμούς για την πρόσληψη Δημοτικών Αστυνόμων.

Το σχετικό έγγραφο το οποίο παραλήφθηκε στις 31 Ιουλίου από τους Δήμους αναφέρει χαρακτηριστικά πως ανατίθεται στις δύο Επιθεωρήτριες η «διενέργεια επιθεώρησης – ελέγχου στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης και στις λοιπές εμπλεκόμενες Υπηρεσίες, με αντικείμενο την εξέταση της εγκυρότητας των δικαιολογητικών που υπέβαλαν οι επιτυχόντες σε διαγωνισμούς για την πλήρωση θέσεων ειδικού ένστολου προσωπικού Δημοτικής Αστυνομίας των οικείων Δήμων».

\"\"

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Flashnews.gr, ήδη έχουν ζητηθεί τα σχετικά έγγραφα από τους Δήμους :

Αγίου Νικολάου – Ιεράπετρας – Σητείας – Ηρακλείου – Χερσονήσου – Μαλεβιζίου – Μινώα Πεδιάδος – Ρεθύμνου – Χανίων – Πλατανιά – Κισάμου.

Να σημειωθεί πως οι σχετικοί διαγωνισμοί είχαν πραγματοποιηθεί το 2009 , πριν τις αλλαγές που έγιναν στην αυτοδιοίκηση με τον «Καλλικράτη» και τώρα οι αρμόδιοι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης (που διαδέχθηκε την Γ.Γ. της Περιφέρειας) και κυρίως των Δήμων, έχουν αποδυθεί σε «αγώνα δρόμου» προκειμένου να βρούν όλα τα δικαιολογητικά και να τα παραδώσουν στις Επιθεωρήτριες.

Η διαδικασία πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το ταχύτερο καθώς στα τέλη Σεπτεμβρίου – όπως έχει ανακοινωθεί – θα καταργηθεί και τυπικά η Δημοτική Αστυνομία.

Την σχετική εντολή για τους ελέγχους , έδωσαν στο Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, οι υπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών Κυριάκος Μητσοτάκης και Γιάννης Μιχελάκης, προκειμένου να εξακριβωθεί εάν υπήρξαν παρατυπίες ή παρανομίες από επιτυχόντες στους διαγωνισμούς και να υπάρξει σαφής εικόνα για τους Δημοτικούς αστυνομικούς που θα μεταταχθούν σε άλλες υπηρεσίες.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook