Ένας παλιός γνώριμος του Θεάτρου των Αγρών επιστρέφει στο συναυλιακό χώρο που έχει αγαπήσει και έχει στηρίξει μουσικά από την πρώτη χρονιά λειτουργίας του.

Ο Ross Daly και οι συνεργάτες του έρχονται την Κυριακή 11 Αυγούστου στο Κυπαρίσσι για να «παραδώσουν» μαθήματα δεξιοτεχνίας παραδοσιακής μουσικής σε μια συναυλία με ελεύθερη είσοδο για τα δέκα χρόνια λειτουργίας του Θεάτρου.

Δεξιοτέχνης πολλών μουσικών οργάνων ο Ross Daly συμπράττει σ αυτή τη συναυλία στο «Θέατρο των Αγρών» με μουσικούς που η μέχρι τώρα πορεία τους αφήνει βαθιά τα ίχνη της στη μουσική.

Μοναδικός ως συνθέτης, ο Ross Daly χτίζει τις συνθέσεις του γύρω από τις λεπτές αποχρώσεις και τις ζωντανές συναντήσεις των διαφόρων ήχων των παραδόσεων που έχει μελετήσει.

Η στενή προσωπική σχέση του με τους μουσικούς με τους οποίους συνεργάζεται είναι εξέχουσας σημασίας για τον ίδιο τον Daly, καθώς πιστεύει ότι αυτό το εσωτερικό δέσιμο είναι που δίνει ζωή στη μουσική.

Η διαδικασία αυτή έχει ως αποτέλεσμα μία υπερβατική μουσική εμπειρία , την οποία μοιράζονται οι μουσικοί με τους ακροατές και που δεν έχει την παραμικρή σχέση με τους σύγχρονους όρους \”World music\”και \”Ethnic\”.

Η μουσική του Ross Daly προσφέρει κάτι που όλο και πιο δύσκολα βρίσκει κανείς στις μέρες μας: τη συνέχεια και την ενότητα. Το να γίνεται κανείς κοινωνός της ουσίας της μουσικής που δεν έχει κανένα φυσικό όριο, είναι μία μαγική εμπειρία πέρα από το χώρο και το χρόνο , ενώνοντας τη φυσική ροή των αρχαίων παραδόσεων με τις πιο σύνθετες ανάγκες του σύγχρονου ακροατή.

Το μαγικό πλέξιμο των δύο τοξοτών του Ross Daly και της Κέλυς Θωμά ,το τσέλο της Σοφίας Ευκλείδου, τα πνευστά του Χρήστου Μπάρμπα με τους ήχους από το ούτι του Ταξιάρχη Γεωργούλη αγκαλιάζονται με ένα μοναδικό τρόπο από το εξαιρετικό λαούτο του Γιώργη Μανωλάκη και τα δυναμικά κρουστά του Γιάννη Παπατζανή, ενώ το σύνολο σε συνδυασμό με τις φωνές των δύο τελευταίων, μας μεταφέρουν σε έναν πανέμορφο, καινούριο κόσμο.
Την Κυριακή 11 Αυγούστου ένα ταξίδι μέσα στο μαγικό μουσικό Λαβύρινθο του Ross Daly, στις 10 το βράδυ, στο Θέατρο των Αγρών στο Κυπαρίσσι με ελεύθερη είσοδο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook