Δύο πιλότοι των Τουρκικών Αερογραμμών έπεσαν θύματα απαγωγής από ομάδα ενόπλων την ώρα που βρίσκονταν, μαζί με άλλα επτά άτομα, σε λεωφορείο που είχε μισθώσει η εταιρεία τους.

Σύμφωνα με τις αρχές του Λιβάνου, το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα ενώ το λεωφορείο ήταν καθ\’ οδόν προς το αεροδρόμιο της Βηρυτού.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών του Λιβάνου, Μαρουάν Σαρμπέλ, οι ένοπλοι πήραν μόνο τους δύο πιλότους.

O Toύρκος πρέσβης στο Λίβανο ανέφερε ότι «ελπίζει» στη συνεργασία των λιβανέζικων αρχών για την υπόθεση, οι οποίες έχουν ήδη αρχίσει έρευνα και έχουν ανακρίνει τον οδηγό του λεωφορείου, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Dogan.

Εκφράζονται αρχικά εκτιμήσεις πως η υπόθεση μπορεί να συνδέεται με εννέα Λιβανέζους που κρατούνται στη Συρία, πιθανότατα από αντικαθεστωτικούς, όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Πρόκειται για ομάδα ατόμων που επέστρεφαν στο Λίβανο από το Ιράν μέσω Συρίας και απήχθησαν τον περυσινό Μάιο. Από την ομάδα είχαν απελευθερωθεί οι γυναίκες και δύο άνδρες.

Η τουρκική πρεσβεία στο Λίβανο έχει γίνει στόχος σχετικά μικρών διαδηλώσεων για την υπόθεση της απαγωγής στη Συρία, λόγω των κατηγοριών συγγενών των απαχθέντων πως η τουρκική πλευρά «καθυστερεί» τις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των εννέα.


in.gr/Newsroom ΔΟΛ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook