Μουσικοχορευτική εκδήλωση με τον παραδοσιακό σύλλογο ''ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ'' και το Χορευτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Καλλιθέας Δήμου Τανάγρας ''ΣΙΔΕΣ'' διοργανώνουν η Περιφερειακή ενότητα Χανίων και ο Δήμος Χανίων στη συνοικία της Νέας Χώρας και συγκεκριμένα στην περιοχή «Πευκάκια» (επί της οδού Μ. Μεταξάκη) την Κυριακή 11 Αυγούστου 2013 και ώρα 20.30 .

Με αφορμή την εκδήλωση αυτή παραχωρήθηκε σήμερα Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013, συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο Χανίων από τον αντιδήμαρχο αρμόδιο σε θέματα Πολιτισμού, Δημήτρη Λειψάκη , τον Περιφερειακό σύμβουλο Τάσο Κουρουπάκη, τον Πρόεδρο του συλλόγου ''Σταυραετοι'' Παντελή Δημοτάκη και το μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου ''Σιδες'' Γιάννη Παπαγεωργίου .

«Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στα ''Πευκάκια'' της Νέας Χώρας στη γειτονιά του συλλόγου και για μία ακόμη χρονιά το πολιτιστικό αντάμωμα θα πραγματοποιηθεί στην εν λόγω περιοχή» ανέφερε ο κος Κουρουπάκης.

Ο κος Λειψάκης κάλεσε το κόσμο να συμμετέχει στην εκδήλωση την Κυριακή και να διασκεδάσει , καθώς «ο Πολιτισμός ενώνει τους ανθρώπους και μας κάνει καλύτερους» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε .

«Ο Σύλλογος προσπαθεί να διατηρήσει τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας και το χορευτικό συγκρότημα '' Σίδες'' είναι το τρίτο κατά σειρά που καλούν οι ''Σταυραετοί''» τόνισε ο κος Δημοτάκης.

Ο κος Παπαγεωργίου με τη σειρά του «ευχαρίστησε την Περιφερειακή Ενότητα, το Δήμο Χανίων και τους ''Σταυραετούς'' για την ευκαιρία που τους δίδεται να συμμετέχουν στην εκδήλωση αυτή και ανέφερε ότι ο σύλλογος τους στο διάστημα του ενός μόνο έτους που λειτουργεί έχει καταφέρει να πάρει το 1ο βραβείο σε Βαλκανικό Φεστιβάλ».