Ο Πλατανιάς πήρε τη φιλική \”ρεβάνς\” από τον Εργοτέλη, επικρατώντας με 2-0 στα Περιβόλια, μία εβδομάδα πριν την πρεμιέρα της Super League.
Στο \”τεστ\” πρωταθλήματος και οι δυο ομάδες έδειξαν πολύ καλά στοιχεία κατά διαστήματα, με τους γηπεδούχους να επικρατούν χάρη σε γκολ του Φερνάντες στο 32\’ και πέναλτι του Τέτε στο 88\’.
Στο πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε πιο ορεξάτα ο Πλατανιάς έχοντας μια καλή στιγμή στο ξεκίνημα με τον Μοράλ, αλλά στη συνέχεια ο Εργοτέλης παρουσιάστηκε πιο απειλητικός και με τους παίκτες του να μπαίνουν πιο δυνατά στις περισσότερες \”μονομαχίες\”. Ο εκπληκτικός στο φιλικό Γιωργαλλίδης ωστόσο σταμάτησε δυο φορές σουτ των Μπαμ Μπαμ και Μπαντιμπανγκά. 
Μετά το 30\’ άρχισε να δείχνει επιθετικές αρετές η ομάδα των Χανίων, που έφτασε από στημένη φάση στο 1-0 με τον Φερνάντες στο 32\’ και είχε κι ένα καλό σουτ του Μπέλιτς λίγα λεπτά μετά.
Στην επανάληψη μέχρι το 60\’ οι δυο ομάδες σχεδόν \”μοιράστηκαν\” τις ευκαιρίες, με το παιχνίδι να έχει πολύ καλό ρυθμό. Από εκεί και πέρα οι γηπεδούχοι κατάφεραν να περιορίσουν τους κινδύνους προς την εστία τους και κατάφεραν να φτάσουν και σε δεύτερο γκολ με πέναλτι που κέρδισε – και θέλησε να εκτελέσει – ο Μαρτσάκης, με τον Τέτε μετά από υπόδειξη του Ουζουνίδη να εκτελεί εύστοχα την παράβαση. 

Το γκολ του Τέτε



Ανεπίσημο ντεμπούτο πραγματοποίησε με τη φανέλα του Πλατανιά ο Σιώπης. Το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου κέρδισε ο πρώην αρχηγός της ομάδας Ηλίας Αναστασάκος, που επέστρεψε ως αντίπαλος, αλλά και ο νεαρός Χανιώτης αμυντικός του Εργοτέλη, Νώντας Παντελάκης.
Το κλίμα ήταν εξαιρετικό με τους φιλάθλους που κατέκλυσαν τις θύρες 1 και 2 να χειροκροτούν τις προσπάθειες και των δύο ομάδων.
Η διοίκηση του Πλατανιά πριν το ματς παρέθεσε δείπνο στην αντίστοιχη του Εργοτέλη και μετά την αναμέτρηση θα παρέθετε και στην αποστολή της ομάδας.

Το φιλμ του αγώνα

5\’ Ωραία συνεργασία των παικτών του Πλατανιά, η μπάλα φτάνει από τον Γουνδουλάκη στον Μοράλ, το σουτ του οποίου καταλήγει άουτ.
14\’ Σουτ του Μπαμ Μπαμ αποκρούει σε κόρνερ ο Γιωργαλλίδης.
19\’ Ο Αναστασάκος \”έκλεψε\” τη μπάλα και πάσαρε στον Μπαντιμπανγκά, το σουτ του οποίου απέκρουσε σε κόρνερ ξανά ο Γιωργαλλίδης.
31\’ Σουτ του Γουνδουλάκη, η μπάλα κόντραρε στην πλάτη του Καρντόσο και πέρασε κόρνερ.
32\’ ΓΚΟΛ: Κόρνερ του Μοράλ, κεφαλιά του Ιντζίδη, ο Αθανασίου απέκρουσε, ο Σαρρής δεν μπόρεσε να διώξει και ο Φερνάντες από κοντά ανοίγει το σκορ (1-0).
.
36\’ Σουτ του Μπέλιτς, η μπάλα κόντραρε στον Κοζορώνη και κατέληξε κόρνερ.
445 Σέντρα του Ρέντζα, προβολή του Χαντί, η μπάλα στην αγκαλιά του Γιωργαλλίδη.  
46\’ Σέντρα του Κοζορώνη, κεφαλιά του Μπαντιμπανγκά, η μπάλα πέρασε άουτ.
47\’ Σουτ του Αναστασάκου, η μπάλα άουτ.
50\’ Σέντρα του Θέρα, πλασέ του Μοράλ στην κίνηση, η μπάλα άουτ.
51\’ Σουτ του Καρντόσο, η μπάλα άουτ.
53\’ Ο Γουνδουλάκης πασάρει στον Ναζλίδη, το πλασέ του οποίου καταλήγει άουτ.
54\’ Σέντρα του Μπέλιτς, σουτ στην κίνηση του Γουνδουλάκη, μπλόκαρε ο Αθανασίου.  
55\’ Ατομική ενέργεια του Μπαντιμπανγκά και πλασέ μέσα από την περιοχή, μπλόκαρε εύκολα ο Γιωργαλλίδης. 
58\’ Κόρνερ του Χαντί, κεφαλιά του Γιοβάνοβιτς, απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Γιωργαλλίδης.
63\’ Συνδυασμός Αναστασάκου με τον Μπαμ Μπαμ, ο οποίος πλάσαρε άουτ.
84\’ Εκτέλεση φάουλ του Κοζορώνη, η μπάλα άουτ.
87\’ Ο Καβουσάκης ανατρέπει τον Μαρτσάκη και ο Ντοκάκης καταλογίζει πέναλτι.
88\’ ΓΚΟΛ: Ο Τέτε εκτελεί εύστοχα το πέναλτι για το τελικό 2-0.


Για φωτογραφίες πατήστε
ΕΔΩ.

Πλατανιάς: Γιωργαλλίδης (69\’ Περιστερίδης), Θέρα, Ραφαέλ (69\’ Δημήτρης), Ιντζίδης (89\’ Γιακουμάκης Γ.Ν.), Φερνάντες (46\’ Φαΐσκα), Αγκιλέρα (69\’ Σιώπης), Στόλερ (57\’ Τέτε), Μπέλιτς, Ναζλίδης (86\’ Σούκιας), Γουνδουλάκης (73\’ Μαρτσάκης), Μοράλ (65\’ Γιακουμάκης Γ.Εμμ.).

Στον πάγκο έμειναν οι Τσοντάκης, Ζάλουντοκ, Τσικουδάκης.

Εργοτέλης: Αθανασίου (70\’ Καβουσάκης), Σαρρής (82\’ Παντελάκης), Γιοβάνοβιτς, Χαντί (88\’ Δωματάς), Μπαμ Μπαμ (66\’ Χρυσοφάκης), Καρντόσο (74\’ Λεονάρντο), Πίτσος (70\’ Κοιλάρας), Ρέντζας, Κοζορώνης, Αναστασάκος, Μπαντιμπανγκά (66\’ Ρομάνο).

Στον πάγκο έμειναν οι Κασαπάκης, Κουιρουκίδης, Μπουρσέλης, Άλα.

Διαιτητής ήταν ο Ντοκάκης, με βοηθούς τους Καλφάκη-Κανελάκη και 4ο διαιτητή τον Μπερτάκη.

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook