Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν αργά χθες το βράδυ στο Κέντρο Κλειστής Φιλοξενίας στην Αμυγδαλέζα όταν αλλοδαποί στασίασαν κατά την ώρα διανομής του φαγητού και επιτέθηκαν εναντίον των αστυνομικών φρουρών, ενώ έβαλαν φωτιές σε στρώματα και οικίσκους, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν διάσπαρτες εστίες φωτιάς σε ολόκληρο το στρατόπεδο.

Στις εγκαταστάσεις της Αμυγδαλέζας μετέβησαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες δέχτηκαν επίθεση με πέτρες και άλλα αντικείμενα με αποτέλεσμα, σύμφωνα με την αστυνομία, να τραυματιστούν 10 αστυνομικοί.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση κρότου λάμψης για να καταστείλουν την εξέγερση, ενώ στο κέντρο κράτησης μετέβησαν και πέντε οχήματα της πυροσβεστικής για να περιορίσουν την φωτιά που έκαιγε στο στρατόπεδο.

Άντρες της ομάδας ΔΙΑΣ έκαναν ελέγχους στην περιοχή γύρω από το στρατόπεδο αναζητώντας αλλοδαπούς, καθώς υπάρχουν φόβοι μήπως κάποιοι από τους κρατούμενους που επιχείρησαν να διαφύγουν έχουν αποδράσει.

Οι 2.500 μετανάστες που φιλοξενούνται στο κέντρο αντιδρούν στις συνθήκες κράτησης και στο ενδεχόμενο αύξησης του χρόνου παραμονής τους στο στρατόπεδο από 12 σε 18 μήνες.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook