Με ένα εκτενές ρεπορτάζ το BBC αναφέρεται στην ιστοσελίδα του στα όσα διαδραματίστηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, οι δυνάμεις των ΜΑΤ κατάφερνα να τερματίσουν μια εξέγερση η οποία ξέσπασε όταν οι μετανάστες πληροφορήθηκαν ότι παρατείνεται ο χρόνος κράτησής τους.

«Οι κρατούμενοι πέταξαν πέτρες εναντίον των αστυνομικών, τραυματίζοντας τουλάχιστον 10 από αυτούς, και έβαλαν φωτιά στο κρεβάτι τους προχωρώντας, σύμφωναμετην αστυνομία, σε μια \”απρόκλητη\” επίθεση».

«Περίπου 1.500 κρατούνται στην Αμυγδαλέζα, σε μία από τις πολλές εγκαταστάσεις που έχουν συσταθεί από τον περασμένο χρόνο από τις ελληνικές αρχές για τον επαναπατρισμό των χιλιάδων παράνομων μεταναστών στη χώρα.

Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων ισχυρίζονται πως οι μετανάστες έχουν υποστεί κακοποίηση από τους φρουρούς στα στρατόπεδα, και ότι τους στερείται αρνηθεί κατάλληλη υγειονομική περίθαλψη.

Την περασμένη εβδομάδα, μουσουλμάνοι κρατούμενοι ξυλοκοπήθηκαν κατά τη διάρκεια προσευχές, ενώ ένας Αφγανός κρατούμενος πέθανε τον Ιούλιο από μια μόλυνση που είχε αγνοηθεί από μήνες, σύμφωνα με το αριστερό κίνημα Κατά του Ρατσισμού».

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook