Εθελοντής ναυαγοσώστης είναι ένας 89χρονος, ο οποίος απολαμβάνει, τα τελευταία 33 χρόνια, τις καλοκαιρινές του διακοπές στο Μαλάκι Μαγνησίας.

Ως δεινός κολυμβητής, απολαμβάνει κάθε πρωί, με νεανική διάθεση τη θάλασσα και στην συνέχεια κινείται με το βαρκάκι του περιμετρικά των λουομένων, αναλαμβάνοντας χρέη αυτοσχέδιου ναυαγοσώστη, τις ώρες αιχμής.

«Με τη θάλασσα ασχολούμαι από παιδί, είναι η ψυχή μου και νιώθω υπέροχα, κάθε φορά που μου δίνεται η ευκαιρία να βοηθώ τους συνανθρώπους μου» ομολογεί ο ίδιος, μιλώντας στον «Ταχυδρόμο».

Σε αρκετές περιπτώσεις, η παρέμβασή του αποδείχτηκε σωτήρια, ενώ όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά συγκάτοικοι του κ. Χαρίση, «ήδη πέρσι τον Αύγουστο έσωσε μια κυρία της 3ης πολυκατοικίας που είχε παρασυρθεί ανοιχτά από ρεύματα, με την θαλάσσια κουλούρα και το κατάλληλο σχοινί, που διατηρεί απαραιτήτως μέσα στην βαρκούλα του και έχει στο ενεργητικό του άλλες έξι σωτήριες επεμβάσεις σε παρόμοιες περιπτώσεις».

Ο ανυπέρβλητος κανταδόρος του Βόλου, ο τενόρος που έχει κατ’ επανάληψη αποσπάσει το θερμό χειροκρότημα όχι μόνο των φίλων του, αλλά και των φιλόμουσων κατ’ επέκταση, ξεκίνησε την ερμηνευτική του πορεία από το ψαλτήρι της Ανάληψης, μαζί με τα αδέλφια του Νίκο και Βύρωνα.

Ο καλλίφωνος κ. Χαρίσης, ο οποίος έχει σφραγίσει ερμηνευτικά δεκάδες μουσικά στιγμιότυπα της πόλης, είναι μέλος της παρέας των καλλίφωνων Βολιωτών που ενώνουν τις φωνές τους σε κεφάτες οικογενειακές συγκεντρώσεις, και μοιράζονται με τον ίδιο πάντα ενθουσιασμό, την αγάπη για το τραγούδι και τις νοσταλγικές δημιουργίες του παρελθόντος.

Παράλληλα όμως, αναπτύσσει έντονη εθελοντική δράση, ως αυτοσχέδιος ναυαγοσώστης, χαρίζοντας παράλληλα το φωτεινό του χαμόγελο στους γύρω του, με την ίδια πάντα νεανική διάθεση.

Πηγή: Ταχυδρόμος