Δραματική τροπή είχε και η δεύτερη αναμέτρηση μέσα σε τρεις μέρες ανάμεσα στον Ακρίτα και την Επισκοπή στον Βάμο. Αυτή την φορά για την 2η αγωνιστική του Κυπέλλου Ερασιτεχνών νικήτρια ήταν η ομάδα του Ρεθύμνου που, σε ένα παιχνίδι με ανατροπές, πήρε τη νίκη-πρόκριση με 5-2 στην διαδικασία της παράτασης, αφού η κανονική διάρκεια είχε βρει τις ομάδες ισόπαλες με 2-2 και γκολ του Βελονάκη στις καθυστερήσεις.

Τίποτα πάντως στην αρχή δεν μαρτυρούσε τέτοια εξέλιξη στο παιχνίδι, με το ημίχρονο να λήγει με το «στείρο» 0-0 αλλά τις ομάδες να παρουσιάζονται «μεταμορφωμένες» στην επανάληψη.

 

Οι φιλοξενούμενοι έκαναν την αρχή και πήραν το προβάδισμα στο 61’ με το γκολ του Μιχελακάκη. Ο Ακρίτας με εκπληκτική ανατροπή μετά το 80’ έδειχνε να φτάνει στην πρόκριση αλλά ο Βελονάκης είχε διαφορετική άποψη στο φινάλε. Στο 80’ ο Κονονένκο με διαγώνιο σουτ ισοφάρισε σε 1-1 και στο 88’ ο Θεοδωρογλάκης με πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα (το κέρδισε ο Παπαδημητρίου από τον Μανταδάκη) έκανε το 2-1. Στο 90’+1’ όμως ο Βελονάκης, σε μία φάση που διαμαρτύρονται για οφσάιντ στο ξεκίνημα οι γηπεδούχοι, ισοφάρισε σε 2-2 μετά από «ασσίστ» του Μουλίτσα κι έστειλε το ματς στην παράταση. Στο 90’+4’ μάλιστα η Επισκοπή είχε και δοκάρι με τον Μιχελακάκη.

 

Εκεί η ομάδα του Χρήστου Βασιλείου είχε μεγάλο πρωταγωνιστή το νεαρό Αλεξάκη και με δικό του γκολ μόλις στο πρώτο λεπτό πήρε το προβάδισμα «κόβοντας» ουσιαστικά τα πόδια των παικτών του Ακρίτα, που ήδη είχαν δεχτεί την «ψυχρολουσία» από την ισοφάριση στις καθυστερήσεις. Στο 108’ ο Μιχελακάκης σημείωσε το 2-4 και στο 116’ ο Αλεξάκης ξανά «έγραψε» τον επίλογο της αναμέτρησης.

Η Επισκοπή πλέον στον άτυπο τελικό Κρήτης θα αντιμετωπίσει την Ιεράπετρα στο \”Π. Βουζουνεράκης\”.

Ακρίτας: Σαπουνάκης, Θεοδωρογλάκης, Κονονένκο, Μουμίν, Κελαϊδής, Νενεδάκης, Μάνος (46’ Σφυρής), Καλπάκης (63’ Πετράκης), Σηφακάκης, Παπαδημητρίου, Αννιτσάκης (73’ Ν. Θεοδωροκάτος)

 

Επισκοπή: Κελαϊδής, Κοκκινάκης, Μουλίτσας, Μανταδάκης, Πετράκης, Σουμπασάκης (73’ Αλεξάκης), Βελονάκης, Καραβιώτης (63’ Σιόρε), Νικολάου (55’ Αντιασβίλι), Μιχελακάκης, Χαρατσής.

 

 

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook