Επίσκεψη στο Δήμο Ηρακλείου πραγματοποίησε σήμερα αντιπροσωπεία 32 μαθητών από το Σχολείο της Μαδίβας Ιορδανίας του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

Τους μαθητές υποδέχτηκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου «Ελ. Βενιζέλος» ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης και οι αντιδήμαρχοι κ. κ. Νίκος Γιαλιτάκης και Βαγγέλης Σισαμάκης.

Συνοδοί της αντιπροσωπείας ήταν ο Πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Ελλήνων Αιγυπτιωτών και Φίλων κ. Ηλίας Παυλούσης και ο επικεφαλής της αποστολής, καθηγητής Αγγλικών κ. Γεράσιμος Αλεξόπουλος.

Ο κ. Κουράκης αναφέρθηκε στην ιστορία της Κρήτης, παρουσίασε στοιχεία της ταυτότητας του Ηρακλείου και των σημαντικότερων μνημείων της πόλης.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από το Δήμαρχο Ηρακλείου στη σημασία που έχουν τέτοιου είδους επισκέψεις στην Ελλάδα τονίζοντας ότι οι μικροί μαθητές αποτελούν τους καλύτερους Πρεσβευτές του Ηρακλείου, της Κρήτης και της Ελλάδας. Στους μαθητές προσφέρθηκαν εκδόσεις της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης και αναμνηστικά της πόλης.