Τρεις εμπορικές επιχειρήσεις στην περιοχή του Κάβου λειτουργούσαν ως «βιτρίνες» για το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος από τη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων χασίς και κοκαΐνης που έκανε σε περιοχές της νότιας Κέρκυρας σπείρα, με «εγκέφαλο» έναν Έλληνα, ιδιοκτήτη των επιχειρήσεων και τρεις Βρετανούς.

Το κύκλωμα, που δρούσε από τον περασμένο Μάιο, εξαρθρώθηκε μετά από έρευνα αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών που συνέλαβαν τον 36χρονο Έλληνα και τους τρεις διακινητές από το Ηνωμένο Βασίλειο, ηλικίας 30, 34 και 38 χρόνων. Στα σπίτια των συλληφθέντων και στα τρία καταστήματα του «αρχηγού», κατασχέθηκαν συνολικά 123.315 ευρώ που προέρχονταν από την διακίνηση ναρκωτικών!

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν ακόμη οκτώ συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 387 γραμμαρίων, άλλες οκτώ με κατεργασμένη κάνναβη βάρους 343 γραμμαρίων, πέντε συσκευασίες με κοκαΐνη βάρους πέντε γραμμαρίων, 19 ναρκωτικά χάπια, μία ηλεκτρονική ζυγαριά, αλλά και μία κυνηγετική καραμπίνα με δέκα φυσίγγια χωρίς άδεια, δύο μεταλλικά κλομπ, τέσσερα σπρέι πιπεριού και ένα φακό με ενσωματωμένη συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (taser)!

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακίνηση ναρκωτικών, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και παράνομη οπλοκατοχή.

Πηγή: thebest.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook