Υλικά

• 500 γρ. σπαγγέτι
• 6 γαρίδες
• 2 καλαμάρι, κομμένα σε λωρίδες
• 300 γρ. πεταλίδες
• 1 σουπιά, κομμένη σε λωρίδες
• 60 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 1 πιπερίτα καυτερή
• 400 γρ. ντοματίνια, ολόκληρα
• 60 ml. λευκό ξηρό κρασί
• Μαϊντανό ψιλοκομμένο
• Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πεταλίδες και τις πλένουμε πολύ καλά σε μπόλικο νερό. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι, σκόρδο και την καυτερή πιπεριά.

Σωτάρουμε για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε τις σουπιές και τα καλαμάρια και τα σοτάρουμε και αυτά για λίγα λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε τα ντοματίνια ολόκληρα, αφήνοντας τα να σπάσουν μόνα τους.

Παράλληλα βράζουμε τα σπαγγέτι 3 λεπτά λιγότερο απ’αυτό που αναγράφεται στη συσκευασία.

Προσθέτουμε λίγο ζωμό απ’τα σπαγγέτι στη σάλτσα μας, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 3΄.

Τότε προσθέτουμε τις πεταλίδες, τις γαρίδες και το μαϊντανό. Ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα τα σπαγγέτι χωρίς να τα κρυώσουμε αμέσως απο την κατσαρόλα.

Βράζουμε για 2΄ σε δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε αμέσως.