Την ώρα που τα υπόλοιπα μέλη του γκρουπ έτρωγαν σε ένα εστιατόριο στην πλατεία Αγίας Λαύρας, εκείνη έκανε βόλτες στα μαγαζιά. Σε ένα από αυτά μπήκε ως πελάτισσα αλλά, όταν ο ιδιοκτήτης έβγαζε να της δείξει τα κοσμήματά του, «βούτηξε» τα δαχτυλίδια συνολικής αξίας 4.800 ευρώ και έφυγε

Πήγε στο Αίγιο με ταξιδιωτικό γκρουπ στο οποίο συμμετέχουν η κόρη της και η εγγονή της και αντί να ξοδέψει μερικά ευρώ, προσπάθησε να φύγει κερδισμένη κλέβοντας πέντε δαχτυλίδια από κοσμηματοπωλείο της πόλης μια 63χρονη Γαλλίδα.

Την ώρα που τα υπόλοιπα μέλη του γκρουπ έτρωγαν σε ένα εστιατόριο στην πλατεία Αγίας Λαύρας, εκείνη έκανε βόλτες στα μαγαζιά. Σε ένα από αυτά μπήκε ως πελάτισσα αλλά, όταν ο ιδιοκτήτης έβγαζε να της δείξει τα κοσμήματά του, «βούτηξε» τα δαχτυλίδια συνολικής αξίας 4.800 ευρώ και έφυγε! Όμως, ο κοσμηματοπώλης αντιλήφθηκε αμέσως την κλοπή και ειδοποίησε την Ασφάλεια, οι άνδρες της οποίας είδαν από το βίντεο κλειστού κυκλώματος ποια ήταν η δράστιδα.

Ερευνώντας μεταξύ των τουριστών που είχαν πλημμυρίσει την πόλη, οι αστυνομικοί πληροφορήθηκαν ότι η 63χρονη Γαλλίδα είχε προφασιστεί αδιαθεσία και είχε επιστρέψει με ταξί στο ξενοδοχείο.

Εκεί την βρήκαν και τη συνέλαβαν, παρά τις διαμαρτυρίες της κόρης και της εγγονής της που «πάγωσαν» μόλις είδαν στο βίντεο τη γιαγιά να κλέβει. Η 63χρονη λιποθύμησε μόλις είδε τις χειροπέδες, αλλά όταν συνήλθε αναγκάστηκε να παραδώσει τα κλεμμένα δαχτυλίδια πριν οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook