Οι δανειολήπτες, θα έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν έστω και την τελευταία ώρα σε ρύθμιση των δανείων τους, προκειμένου να μη χάσουν το σπίτι τους, επισημαίνει στα «Παραπολιτικά» ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, με αφορμή την άρση του μέτρου προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, από τις αρχές του 2014.

Όπως δήλωσε ο κ. Στουρνάρας: "Το θέμα είναι εξαιρετικά ευαίσθητο. Μελετούμε ένα σύστημα με πολύ μεγάλη κοινωνική ευαισθησία για εκείνους που δεν μπορούν να πληρώσουν, όπως ο άνεργος και ο φτωχός, που πρέπει να προστατευθούν. Αυτός όμως, που πήρε δάνειο και πλήρωσε μια - δυο δόσεις και μετά δεν το ξαναπλήρωσε ενώ διαθέτει περιουσία για να το αποπληρώσει, καταλαβαίνετε ότι δεν πρέπει να προστατευθεί. Αυτούς τους πληρώνουμε οι υπόλοιποι, το κοινωνικό σύνολο.

Διότι και οι τράπεζες, αν δεν εισπράξουν χρειάζονται παραπάνω κεφάλαια, που κάποιος πρέπει να τα βάλει.

Συμπερασματικά: Πρέπει να δούμε το θέμα με κοινωνική ευαισθησία αλλά από την άλλη πλευρά δεν θέλουμε να πάψει να υπάρχει η στεγαστική πίστη. Θα δημιουργηθεί μεγάλη κρίση αν οι τράπεζες σταματούν να δίνουν δάνεια για κατοικίες".

newmoney.gr