Ο 19χρονος είχε εκχυμώσεις στον βραχίονα και ο θάνατός του προήλθε από βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση λόγω πτώσης - Από τη νεκροψία προκύπτει ότι δεν έφερε τραύματα στα πόδια - Σύμφωνα με τα αρχικά στοιχεία της πραγματογνωμοσύνης το πόδι του είχε παγιδευτεί από την πόρτα του τρόλεϊ - Επεισόδια με χημικά και προσαγωγές στην κηδεία του

Σε βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση στο πίσω μέρος της κεφαλής λόγω πτώσης οφείλεται ο θάνατος του 19χρονου Θανάση Καναούτη, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση την οποία δημοσιεύει το «Βήμα».

Το σώμα του άτυχου νέου είχε ορισμένες εκχυμώσεις στον βραχίονα και «ερυθροειδείς εστίες» στην τραχηλική χώρα, ωστόσο, ο 19χρονος δεν είχε κάποιον μώλωπα στα πόδια, γεγονός που δείχνει πως δεν επιβεβαιώνονται τα αρχικά στοιχεία της πραγματογνωμοσύνης, σύμφωνα με τα οποία «το πόδι τού 19χρονου παγιδεύτηκε από την πόρτα του τρόλεϊ που έκλεινε και αυτό οδήγησε στην μοιραία πτώση του στην άσφαλτο».

Ακόμη, ο 19χρονος έφερε εκδορές στους ώμους λόγω της πτώσης του και πιθανόν του γεγονότος ότι σύρθηκε στην άσφαλτο λόγω της κεκτημένης ταχύτητας που είχε το τρόλεϊ εκείνη την στιγμή.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ιατροδικαστών, ο ελεγκτής προσπάθησε να τον συγκρατήσει από το χέρι και ακούμπησε τον λαιμό του 19χρονου, χωρίς ωστόσο να τον κτυπήσει με βιαιότητα. Ωστόσο, οι ιατροδικαστές επεσήμαναν ότι από τη νεκροψία δεν μπορεί να διαπιστωθεί εάν ο άτυχος Θανάσης Καναούτης δέχτηκε σπρωξίματα.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα της πραγματογνωμοσύνης ανέφερε ότι ο 19χρονος «διαπληκτίστηκε με τον ελεγκτή, ο οποίος τον τράβηξε από την μπλούζα, για να μην αποβιβαστεί. Στη συνέχεια, ενώ του ξέφυγε, έτρεξε προς την πόρτα. Πάτησε το μπουτόν κινδύνου, το όχημα επιβράδυνε και με το άλλο χέρι του έσπρωξε την πόρτα για να ανοίξει. Όταν άφησε το χέρι του από το μπουτόν, η πόρτα έκλεισε, με αποτέλεσμα να του "πιάσει" το πόδι και να γυρίσει το σώμα του. Ο άτυχος νέος, στην προσπάθειά του να απεγκλωβιστεί, έπεσε».

protothema.gr